АктуалноВашите писмаЗабравеният градМненияНовиниОбщина ПловдивПод лупаФотогалерия

Изоставеният Пловдив: актуално състояние на Младежки хълм – ГАЛЕРИЯ

„Десетки изсъхнали и паднали големи дървета и поне 5 пъти по толкова по-малки и това е само на главния път, навътре има още десет пъти по толкова. Разпадащи се огради, изпарили се павета, изчезнали пътеки, един метър кал по главния път и още, и още…“ – това описва в сигнала си до редакцията ни пловдивчанинът Валентин Манолов.

В следващата галерия ви предлагаме само малка част от над 40-те кадъра, които той е направил тази сутрин, докато тренирал на тепето.

„Младежкият хълм е място, където хиляди хора тренираме и се разхождаме ежедневно, редно ли е този парк да изглежда по този начин?“ – пита гражданинът.

Валентин Манолов казва, че е наясно относно отговорът на администрацията. по думите му той ще гласи: „Положението е заварено“.

Въпросите, които той и ежедневно спортуващите на тепето задават към управата на града са:

Как ще процедирате?

Какви са плановете за възстановяване?

ОП „Градини и паркове“ спят ли?

Гражданите напомнят в сигнала си, че Общината има десетки хиляди павета на склад и още, че поддръжката и ремонтът на вече съществуващите паркове и тяхната инфраструктура са неотменно нейно задължение, за целта се заделят и средства в бюджета.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. В неделя бях там с децата и си мислех абсолютно същото. Още на входа на бариерата има едно паднало дърво-как пък толкова време не го махнаха да не пречи на минаването… Миналата година имаше частна инициатива по почистването и това беше …. градската управа хал хабер си няма, че трябва да стопанисва това място

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина