АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовини

Изоставеният Пловдив 3

Повече от 20 дни няма кой да подмени строшени панорамни пана над подлеза на Гладстон и Форум Север

Общо 3 строшени панорамни пана над подлеза на Гладстон и Форум Север вадят очите на пловдивчани и гостите на града вече повече от 20 дни. Стъклените елементи от парапета седят напукани, а едно от тях до завчера седя в този вид, в който го виждате на снимката- строшено на земята.  Вчера следобед някой буден общински служител е благоволил да премахне опасната стъклария от земята, след като тя остана там повече от две седмици.

Едва вчера стъкларията на земята е била разчистена, след като остана там в този вид повече от 2 седмици

Проблемът обаче остава, тъй като слагането на заградителни ленти не е решение. Още повече, че казусът не е само естетически. създава предпоставки за инцидент, тъй въпросните пана са над автомобилния подлез на Гладстон. А от там преминават стотици пешеходци всеки ден, много.

Проблемът с подмяната на панорамните пана е системен. До преди няколко месеца имаше подобен сюжет със счупен стъклен елемент на парапета на римския стадион, който освен с ленти, ей така, за разкош, бе ограден с дървен палет. Проблемът е, че общината не поддържа на склад такива елементи, тъй като не поръчва в по-големи количества. А едва ли подобен разход би бутнал общинския бюджет.  

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина