Измама в автобусна линия в Пловдив – ВИДЕО

Актуално Криминале Новини Разследване

Семейство сигнализира за схема с билети в градски транспорт: шофьорът взема левчета, без да дава билети и твърди, че след малко се качва кондуктора 

Семейството на пловдивчанката Мария Георгиева преживяла класически случай на измама на дребно в автобус на масовия градски транспорт в сряда вечерта. Тя сигнализира на редакционната ни поща за това как шофьорът прибира левчетата за билети по време на качването на пътниците, без да им дава документ за пътуването, а обяснението му е, че след малко ще дойде кондуктора, който така и не се появява.

Ето писмото на Георгиева:

„Около 20:00 часа на 25.05.2022 година с моят съпруг станахме свидетели на следното: Шофьор на автобус от линията 21 в Пловдив отказа срещу парите ни, да даде билети при качването, опирайки се на това, че “на следващата спирка се качва кондуктор”.

Помолих да върне парите ни и като се качи кондуктор да си закупя билет, но това ми беше отказано.

Преди спирката, на която слизаме, пожелах да взема парите си обратно отново и така и не получих обяснение защо не ни бяха дадени билети. Шофьорът, изненадан от реакцията ми каза, цитирам, “защо не каза като се качвахте?”.

Вероятно нямаше изобщо да ни качи, ако бях казала, че няма да пътувам без билет. Реакция от пълен автобус имаше само от една жена, останалите останаха съгласни с това положение и ВСИЧКИ бяха нередовни.

Какво се случва ако се качи контрольор?

Защо после мрънкаме, че държавата няма приходи за БВП, ако затваряме очите си пред такива ситуации?

В 20-те минути от пътуването ми над 20 пътника бяха возени без билет, но с пари за шофьора.

Е, няма такава държава.“

Видеото е заснето от читателката, докато си иска парите обратно, или билет за пътуването.

 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.