Здравко Димитров: Хората имат основание да критикуват „Градини и паркове”

Актуално Градът Зелен град Новини Под ножа
Марица Север

Сигурно не всичко е както трябва да бъде, но полагаме усилия и работим в тази посока, заяви кметът

Хората имат основание да критикуват „Градини и паркове” за начина, по който се справят с поддържането на зелената система и тревните площи в последния месец, призна днес кметът Здравко Димитров.

„В интерес на истината, донякъде имат основание за критика. Но виждам, че работят. Всеки ден ми се докладва къде е работено и какво е направено. Дори днес имах запитване за косенето на „Марица Север” – обадих се на Козарев, който ме информира, че сутринта са работили там. Сигурно не всичко е както трябва да бъде, но полагаме усилия и работим в тази посока”, заяви Здравко Димитров.

Днес и вчера екип на „Градини и паркове“ наистина косеше част от „Марица Север“, след като не го бяха правили близо месец, а тревите стигнаха близо метър височина. И тук се забелязва вредната за зелените площи практика окосената трева да се събира на множество купчини и да се оставя на място, като така спарва тревата отдолу. Марица Север

И посочи, че именно за това е нужна новата механизация, която ще бъде закупена с пари от 40-милионния заем, както и тази от последната поръчка на „Градини и паркове” за техника за която вече има образувано досъдебно производство за евентуални длъжностни престъпления.

„Има си компетентни органи. Ако те се произнесат, че има нарушения, тези които са престъпили закона ще бъдат наказани. Нямам намерение да укривам никой. Законът е един пред всички, никой не е над него”, каза Димитров.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.