Избори на 11 юли, след като БСП върна мандата

Актуално Гласове Избори 2021 Новини

БСП очаквано върна връчения от президента Румен Радев днес третия мандат за съставяне на правителство. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова се отказа от възможността да се опита да състави кабинет.“ Нашето желание беше да има правителство, което да реши няколко важни въпроса за страната и хората. Подадохме ръка на втората парламентарно представена партия, но тя не беше приета. Новите политически сили в парламента заявиха, че не биха подкрепили наше правителство“, заяви Нинова.

„Разбирам вашите мотиви да върнете мандата. България има нужда от волева политическа алтернатива. Отиваме към разпускане на Народното събрание и ще назнача служебно правителство. В тази ситуация се очертава изборите да бъдат на 11 юли“, заяви държавният глава.

На 11 май Радев ще издаде указа за назначаване на новата Централна избирателна комисия след днешните консултации.

„Предстоят ни много напрегнати месеци. Трябва да се действа отговорно, за да издигнем хаос в предстоящите избори. Новосформираната ЦИК да влезе в своята роля веднага с разпускането на Народното събрание“, каза президентът.

„Имам намерение да поканим авторитетни експерти в служебното правителство“, допълни Румен Радев.

Споделете ни във:

1 thought on “Избори на 11 юли, след като БСП върна мандата

 1. ИМУНИТЕТЪТ на Нар. Предст. Иб. ТОТЕВ няма ли да може да продължи до ДАВНОСТ? Завинаги? каза:

  На Мамин ИМПЕРИАЛист инджинеринг ТОТЕВ, главатар на най-крадливата шайка КлептоКрация в пловдивската история стратегията му бидейки ГЕРБав байрактарин на НашеСело да получи индулгенция /опрощение / ИМУНИТЕТ депутаЦкий (и благодарности!) чак до бъдещите ДАВНОСТИ май се оказаха малце . . . сметки без Кръчмаро!

  Суверенът гласоподавател не му призна нагласената „листа“ тоа път (то не мо’е все под строй Ромите, а?)

  Нито Менда милата, нито Бате ЦвеЦве, още по-малко пък БоБоТРИ ша са трогнат да го подпират, нито ша са заинтересуват даже =оти КОРАБЪТ ПОТЪВА ПРАВИЛНО.

  За всеки случай освен да му ОТНЕМАТ ПАСПОРТИТЕ, Личните Карти (и Кредитните!) не е лошо да му заключат на глезена една електронна ГРИВНА. И багажниците на отпътуващи от територията трафиканти-койоти да се проверяват, както и ТИРовете

  (Прокуратурците, свестявайте се и оставете на мира пълнолетните -и съгласни!- ПРОСТИТУТКИ!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.