АктуалноГрадътИзбориНовини

Иван Тотев на старта на предизборната кампания на ГЕРБ-СДС: Това безвремие трябва да спре

В Пловдив е Цирк Балкански- мисля, че там трябва да подават молби да кандидатстват, не за избори, заяви вторият в листата коалицията

Виждаме и една прошка към ГЕРБ с оглед на това, че водим в резултата, отбеляза той

„ Откриваме кампанията с дълбоко чувство на вяра в мъдростта на българския народ, който показа на всички политици, включително и на нас, че трябва се променяме постоянно с оглед на новите предизвикателства и никога да не седим на едно място. Също така показа и даде доверие на много хора, които трябваше да поемат отговорността и да управляват страната, но това не се случи. Видяхме два провалени парламента в една много тежка година. Видяхме и невъзможността на българското правителство да се справи с нито едно от предизвикателствата, които имаше страната тази година. И затова отново сме тук, на избори”. Това заяви на официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ-СДС днес на центъра вторият в листата на коалицията Иван Тотев.

Бившият кмет и областен координатор на ГЕРБ подчерта, че вижда мъдрост на гласоподавателите в социологическите проучвания към настоящия момент.

„Виждаме и една прошка към ГЕРБ с оглед на това, че водим в резултата. И ние бихме поели цялата отговорност, ако, разбира се, ни гласуват доверие хората, за съставяне на правителство, което е най-важното в предстоящите тежки месеци. Видимо и ясно е вече за всички, че нямаме политически субект или група от политически субекти, които могат да се справят с тези предизвикателства. ГЕРБ е партия с огромен опит, огромен експертен потенциал, с хора, които вече са се борили с кризи. ГЕРБ е партия, около която може да се сформира едно управляващо мнозинство и това е нашето желание. Искаме да получим достатъчно доверие и подкрепа на българските граждани, да имаме самочувствие в преговорния процес да формираме едно управление в страната, което да се справи с кризите”, коментира Тотев.

„ Много често започнахме да споменаваме думата криза и започнахме да я изпразваме от съдържание. Но това са изключително сериозни предизвикателства, които седят пред нас. Цената на тока гражданите в момента не я усещат, но от януари ще имаме увеличение на цената- вече виждаме различни прогнози на експерти, говорим за между 20 и 30 процента. Трябва да имаме стабилно правителство, което да може да подкрепи най-уязвимите. Много е сериозна ситуацията в България, надявам се, че българският народ няма да позволи тази разруха, безхаберие и неглижиране. Защото корабът потъва- никой не е виновен. Ковид кризата се увеличава- никой не е виновен. Хората умират- никой не е виновен. Никой не носи абсолютно никаква отговорност. Абсолютно несериозно и това, което се случва. Представете си, че ГЕРБ беше на власт, Борисов е министър-председател и потъва един кораб. Разлива се гориво- никой не носи отговорност. Наторяваме цялото северно Черноморие- никой не носи отговорност. Няма човек, който да носи отговорност. Единият изкачва Черни връх, другият прави лицеви опори. Всичко друго, но не и решаване на проблемите”, допълни вторият в листата на ГЕРБ-СДС.

„ Това безвремие трябва да спре. Заставаме за трети път, не по наше желание, на старт, на избори. Единствената партия, която ясно заявява „Имаме намерение и знаем как да управляваме, и искаме да сформираме стабилно управление около нас”, е ГЕРБ. Надявам се този път разумът надделее, за да победим със сериозна преднина, която да ни даде самочувствие и респект от другите политически играчи. Иначе вижте какво се случва- Тик Ток и си боядисваме косата. Представяте ли си за какво ниво в българската политика говорим в момента. Другият прави лицеви опори. Какво се случва? В Пловдив е Цирк Балкански- мисля, че там трябва да поддават молби да кандидатстват, не за избори”, добави Иван Тотев.

Той подчерта, че ГЕРБ ще преговаря за общи политики, а коалиционното споразумение би било следствие на тези преговори.

„ Една група малки партии поискаха властта, получиха я, и се оказа, че не могат да я упражняват. Не могат, защото не разбраха, че властта означава отговорност. А те не могат да носят отговорност. Мисля, че последните 6-7 месеца бяха много полезни за България, защото се видя, че има хора, които могат и има хора, които не могат да носят отговорност. Тези, които не могат да носят отговорност, имат още 30-тина дни да се упражняват на наш гръб, дано да нанесат колкото се може по-малко щети, защото добро няма да могат да направят. И наистина вече да надделее разумът, да дойде вторият акъл на българина, хората да изберат тези които могат и които са доказали, че могат да носят отговорност, и които се грижат за хората. Мисля, че политическа партия ГЕРБ през всичките години е показала, че в крайна сметка мисли за българите, мисли за България и я пази. Надяваме се това да продължи”, коментира третият в листата на ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина