Иманяри се опитаха да щурмуват Часовниковата кула на Сахат тепе, арестуваха ги

Актуално Криминале Новини Под ножа

Мъж,  носел в себе си металдетектор и негов помощник са задържани в следобедните часове на вчерашния ден от полицейски екип на Второ РУ. Криминалистите разполагали с оперативна информация, че лицата се интересуват от предмети с белези на културно- исторически ценности и предприели проверката им в близост до Часовниковата кула на Сахат тепе. По- възрастния от мъжете- 43 годишен, паркирал в подножието на тепето своя лек автомобил „Нисан терано“, а по- младия извадил от багажника на колата кирка с дървена дръжка.

Последвала проверка и адресите, обитавани от лицата. В хода на проведените процесуално- следствени действия са иззети 25 броя монети, метална статуетка, 3 броя метални висулки, гривна, медальон, керамична лула, печат с арабски символи и метално менче.

Иманярите са задържани в полицейския арест, а откритите предмети са предоставени за експертиза на специалист в областта на археологията и нумизматиката. След доклад на Окръжна прокуратура Пловдив по случая е започнато досъдебно производство.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.