Илиян Иванов: Не можем да се ангажираме с прогноза колко време ще отнеме обработката на протоколите (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Изпод тепето Новини

Първите протоколи от секционните комисии вече са в панаира. Членовете им първо ще бъдат настанявани в трета палата. В седма палата ще бъдат приемани едновременно по 20 комисии, за да бъдат обработени протоколите им.

” Не можем да се ангажираме с прогноза колко време ще отнеме това, защото трябва да видим как ще тръгне процесът”, обясни председателят на 16 РИК Илиян Иванов. Той се спря и в детайли относно протичането на изборния ден.

” До настоящия момент нямаме съществени жалби, които да изискват установяването на нарушения в изборния процес. От сутринта започнаха група жалби от лице от неправителствена организация, който като наблюдател е имал право да подава такива, касаещи това, че маските пред дадени секции са на привършване за избиратели, които нямат такива, че даден машини не са стартирали в началото на изборния ден и др. Всички сигнали за разгледани адекватно и е взето отношение по тях. Няма секции, които да не са открити, включително и подвижните секционни избирателни комисии, които да обслужват карантинираните”, обясни Иванов.

Той подчерта, че всички хора, подставени под карантина, заявили желание да гласуват, са упражнили правото си на глас. Адресите са били обиколени. ” Нямаме сигнал или жалба, че някой не е бил обслужен”, допълни той.

Иванов уточни, че сериозни проблеми с машините в Пловдив не е имало. Само на една машина не е било гласувано, тъй като в началото на изборния ден е било констатирано, че е липсвало батерията за нея.

” Все още не е ясно какъв процент от избирателите са гласували машинно. Няма информация и за хора, които са останали да чакат пред секциите”, каза още председателят на 16 РИК.

 

 

 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.