АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина ПловдивСпортСпортен Пловдив

Гласуват допълнително 6 млн. лв. за цялата козирка на Колежа

Сумата ще бъде изплатена в бюджетни години 2024 и 2025, но ПИМК ще извърши монтажа още през тази година

Комисията взе решение за издаване на възлагателното писмо

Отпускане на 6 млн. лева за изграждане на цялостната козирка на стадион „Христо Ботев“ ще влезе за гласуване в Общински съвет при първата възможна сесия. Това реши на днешното си заседание комисията по контрол на строителството на стадиона.

Предложението ще бъде внесено от Константин Георгиев от „Кауза България“, който е част от комисията. Днес се реши и да бъде издадено така очакваното от изпълнителя на строежа възлагателно писмо. Това ще се случи още в следващите часове или утре.

Допълнителните средства ще бъдат заложени за следващите две бюджетни години – 2024 и 2025 година, като към решението ще върви още подписване на анекс към договори и съответната банкова гаранция. Така строителството няма да спира, а фирма ПИМК ще изпълни козирката до края на настоящата година със собствено финансиране.

6 млн лева е сумата, която не достига да бъде довършено покритието в цялост, като с наличните в момента средства ще има единствено козирка над централната трибуна и конструкция за козирката над източната трибуна. Решението трябва да бъде взето от местния парламент на следващата сесия. Такава е насрочена за 6 април – след предстоящите парламентарни избори. То ще върви с анекс към договора за изпълнение, освен банковата гаранция към ПИМК.

Според очакванията на Илиян Филипов, довършването на цялата козирка, с поръчване на метала, изработване, доставка и монтаж ще отнеме около 9 месеца.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина