АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Гергов с поредна маневра за придобиването на пълен контрол върху Панаира

Георги Гергов няма да се откаже лесно от придобиването на пълния контрол върху Международен панаир Пловдив. Той е насрочил нова покана за Общо събрание на акционерите за приемане на Варна като акционер с акциите й от Панаира за 9 януари.

За това алармира общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова. Тя подчертава, че за разлика от свикването на предното Общо събрание, този път 30-дневният срок по закона е спазен.

„Делото по повод предходното решение на Общото събрание ще си върви, а очевидно през това време Гергов ще насрочва колкото си иска събрания, докато получи желаните от него 79 %. Отново трябва да се произнасяме ще оставим ли Панаира на еднолични решения за съдбата му. Отново трябва да изразим несъгласието си и да активираме защитата на законите“, коментира Александрова.

“ Сега кметът Димитров, като има предвид предходното ни решение отпреди само 2 седмици, следва да предложи на Общински съвет да гласува същото решение от 24 ноември, което с право наричаме историческо. Ако кметът няма достатъчно смелост и отново ни изпрати проект с многоточия, то съветниците трябва да покажат смелост вместо него и да опазят Панаира. Въпросът дори не е политическо-идеологически, а същностен – за всеки от нас“, добавя председателят на групата на Демократична България в местния парламент.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина