Гергов иска да застрои 35 декара на „Пълдин Туринвест” на Цариградско шосе

Актуално Новини Разследване
Пълдин туринвест

Задната част на парцела граничи именно с терена, отреден за нова сграда на Математическата гимназия

„На нас ще ни трябват доста пари по отношение на следващата инвестиция, която ще е на Цариградско шосе. Там е заградено, направено, изчистено- изкарахме поне 200 камиона боклуци. Там предната част ще бъде логистичен център- в Пловдив има нужда от складове. Отзад, това, което е към SPS, ще бъде жилищно строителство. За пари”. Това заяви в началото на седмицата градският лидер на БСП Георги Гергов в разговор относно разследването ни за продажбата на Обредния дом и Римската таверна под него на Димитър Георгиев. Той призна, че се разделя с имоти от „Пълдин Туринвест”, за да реинвестира, като има намерение да застрои въпросния парцел, който, по думите му, „ беше вътре мечки да ловиш- изчистили сме го, подготвили сме го. Там ще строим”.

Днес Под тепето снима лицето на въпросния имот- там Гергов има желание да прави логистичния център. До задната му част, където ще е жилищното строителство, не успяхме да се доберем. Видно обаче е какви площи е апортирала Община Пловдив в „Пълдин Туринвест”, в което дружество притежава 25 процента, но нехае за активите в него.

Става въпрос за имот от 35 декара общинска частна собственост, прилично затворен с ограда от ковано желязо. Задната част на парцела граничи именно с терена, отреден за нова сграда на Математическата гимназия. Резонният въпрос тук е какво ще се случи с имота за МГ, ако училището бъде построено край езиковите гимназии на Пазарджишко шосе. В близост вече се вдига гигантска сграда и очевидно това е на път да се превърне в новата иначе досега зелена зона, която ще бъде презастроена.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Гергов иска да застрои 35 декара на „Пълдин Туринвест” на Цариградско шосе

  1. И когато зеленината свърши и се плеснат по челото всички…ще е безвъзвратно късно. Не се учим от чуждите грешки, а чинно ги повтаряме. И лакомия за пари и бетон, за видимата далавера, която има цена и всички ще я платят, искат или не – със здраве и какво ли още не.

    1. Там се намира източна индустриална зона. Такова е и името на квартала. От всички страни са предприятия, а отзад СПС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.