Стига глупости: Закопчаха със скоба изрядна „клиентка” на Синя зона

Актуално Новини Под ножа

Глобиха я с 30 лева, защото не сложила билета, закупен от паркомат, на предното стъкло на автомобила си

Поставили й скоба на деветата минута от паркирането,  при положение, че шофьорите имат толеранс в първите десет минути

За възмутителен сблъсък със служители на общинско предприятие „Паркиране и репатриране” сигнализира нашата читателка С. Стоилова. След като паркирала в Синя зона на улица „Кап. Райчо” и чинно се самотаксувала на паркомат, от ОП-то я закопчали със скоба и я глобили с 30 лева. Ето какво споделя пострадалата:

” Бях паркирала пред магазин Гранд. След като паркирах автомобила си закупих билет от машината , който билет не оставих на предното стъкло, тъй като не знаех ,че това е задължително, а и никъде на машината не е указано изрично. Часът беше 13:06. В 13:15ч ми поставят скоба, а аз съм си заплатила до 13:36ч .

Когато отидох до колата, служителите на общината вече ми бяха сложили скоба. Те бяха още там. Показах им билета, но те казаха ,че не могат  да ми махнат скобата , с оправдание ,че той не е предното стъкло.Дори предвид състоянието ми ,че съм бременна , те отказаха да махнат скобата преди да заплатя глобата от 30лв., които прибавям към 2лв. талон за паркиране. И си тръгнаха. Обадих се на телефон,а който беше посочен, като обясних ситуацията. Отсреща ми отвърнаха ,че не могат да ми помогнат и да се обадя на управата на отдел „Паркиране и репатриране”,  тъй като не могат да вземат решение. Дадоха ми телефон, на който да се обадя, но след 10 минути опити да се свържа никой не ми отговори.  Бързах да отида на лекар и бях принудена да си платя глобата, като се наложи да чакам на слънце да дойдат въпросните служители.

Няма такава държава в която да няма закони и човешки отношения”, гневна е С. Стоилова.

Редно е да отбележим, че никой не е длъжен да знае за условието да постави талона от паркомата на таблото на автомобила си. Трябва също де припомним, най-вече на служителите на „Паркиране и репатриране”, че първите десет минути при спиране на Синя зона са толеранс за шофьорите, тъй като те са поставили скоба в конкретния случай на деветата минута. Призоваваме нашата читателка да търси правата си и ще търсим за коментар ръководството на общинското предприятие.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.