АктуалноГрадътЖивотКултураНовини

Франкофоли на Гребната с Паров Стелар, Ищар и много любимци

Организаторът Христина Спасова за преместването от стадион „Ботев“ на Гребната: Спортът и културата трябва да вървят ръка за ръка, а не да си пречат

Фестивалът Франкофоли стартира тази вечер на Гребния канал с богата програма и очаквания за голяма публика. Събитието ще продължи два дни, като на една сцена ще се качат множество звезди на европейската музикална сцена. Сред любимите изпълнители, които ще видим на тазгодишното издание на фестивала са Паров Стелар, Нувел Ваг, Ищар и още много страхотни музиканти.

То е част от големия формат Фестивално лято, което ще продължи през всичките топли месеци и което ще докара под тепетата множество гости от близо и далеч.

„Фестивално лято отговаря като слоган на това, което се случва в града в момента – всеки ден има знаково събитие, и всяка седмица – голям фестивал. Изменихме локация на Франкофоли от стадион „Христо Ботев“ на Гребна база, а това създаде леко напрежение. В крайна сметка всичко е готово за началото на голямото събитие,“ каза кметът Костадин Димитров на пресконференция в общината.

Организаторът Христина Спасова заяви, че два дни в Пловдив ще се говори френски не само от гостите на фестивала и франкофоните у нас, а и от гости от Франция, както и от много деца от цяла България, които вече са в града за събитието. „Ще видите преобразена Гребна база след като изгладихме забелязаните от нас грешки от миналата година. Всичко е подредено и очаква първите си гости“, каза Спасова.

По въпроса с прелокацията на Франкофоли тя коментира, че културата не трябва да пречи на спорта, а следва двете да вървят ръка за ръка. Събитие, като Франкофоли да не пречат на организацията на европейски футболни срещи, например, каквито опасения е имало, добави тя. Христина Спасова подчерта, че всички изпълнители вече са тук и се подготвят за двете фестивални вечери.

На свой ред кметът добави, че специално по казуса със стадион „Христо Ботев“ общината и организаторите са предложили на клуба възможно най-доброто защитно покритие за терена, но в крайна сметка ръководството му е имало притеснения за предстоящите мачове от европейските клубни турнири.

Така или иначе Франкофоли ще се случи на локацията, на която бе и миналата година.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина