АктуалноГрадътНовиниОбщина Пловдив

Ето кой зае мястото на Савина Петкова в Общинския съвет на Пловдив

Нов общински съветник се закле в началото на днешното редовно заседание в местния парламент на Пловдив. Д-р Любомир Паунов положи клетва като общински съветник на мястото на досегашния заместник-председател на Об С от групата на „Браво Пловдив“ Савина Петкова, която прие поста на заместник-кмет с ресор „Транспорт“ в Община Пловдив.

Официално: Савина Петкова е новият заместник-кмет по транспорта в Община Пловдив

Д-р Паунов бе обявен за общински съветник с Решение № 370-МИ на Общинска избирателна комисия.

Кой е д-р Любомир Паунов?

Той е от Пловдив, роден е на 29 март 1988 г. Завършил е Езикова гимназия „Пловдив“ и Медицински университет – Пловдив. Паунов е трето поколение лекар и учен. Има придобита магистратура по Здравен мениджмънт. ОНС „Доктор по медицина“ и специалност по „Обща хирургия“. Има множество следдипломни обучения и участия в научни форуми, световни и вътрешноуниверситетски проекти и е автор на над 50 публикации в научни списания.

Работи в Първа хирургична клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и е главен асистент в МУ-Пловдив в Катедра по специална хирургия на англоговорящите студенти. Зам.-председател е на УС на РЛК на Български лекарски съюз – Пловдив с ресор болнична помощ.

Той е син на доскорошната ректорка на Медицинския университет проф. Мариана Мурджева. Допреди година и нещо д-р Любомир Паунов бе член на БСП под тепетата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина