АктуалноВластЗелен градКриминалеНовиниПод лупа

Екоинспекцията наложи глоби на Община Пловдив

Санкциите са в размер на 27 000 лева и касаят сметището в Цалапица и депото в Шишманци

Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите е издала две наказателни постановления срещу Община Пловдив, това става ясно от доклада за осъществената дейност на екоинспекцията през първите два месеца на годината.

Постановленията са издадени след регулярни годишни проверки по изпълнение на условията на комплексните разрешителни на депата за отпадъци в Цалапица и Шишманци. Констатираните нарушение и в двата случая са по отношение на условие 4 от тях и се изразяват в това, че операторът е превишил количеството на разрешените за депониране отпадъци, поясниха от РИОСВ пред Под тепето.

Поради това и на основание чл. 164, ал. 1, във връзка с чл.123 в, т.2 от Закона за опазване на околната среда се налагат имуществени санкции на оператора – Община Пловдив.

Глобата за препълването на Клетка № 2 в депото в Шишманци е в размер на 12 500 лева, а издаденото наказателно постановление за нарушението на сметището в село Цалапица е наложена имуществена санкция в размер на 14 500 лева.

Снимка: Екозаводът в Шишманци/ архив

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина