АктуалноБизнесГрадътЖивотЗабравеният градИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Една 20-годишна история в Капана приключи

Приключи 20-годишната история на култовия магазин 18G SHOP в Капана. Островът на скейтърите и сноубордистите на улица „Константин Стоилов“ 15 затвори врати. Историята продължава на друго място- 18G SHOP се мести срещу МОЛ Пловдив, за утеха на многобройните си фенове.

Освен магазина, скоро и самата сграда ще изчезне завинаги от квартала на творческите индустрии. Собствениците, купили имота преди няколко години, са решили да бутат старата постройка, за да реализират нов проект.

Инвестиционните им намерения са одобрени от институциите и се очаква съвсем скоро багерите да влязат в иначе така тясната пешеходна улица „Константин Стоилов“. Разрушаването на сградата и предстоящите строителни дейности там обаче вече създава остро напрежение- хора от съседните имоти не са никак щастливи от онова, което наближава и условията, в които ще им се наложи да живеят и правят бизнес.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина