АктуалноГрадътНовини

Две нови детски градини ще приемат деца в Пловдив

Текат ремонти в четири други забавачки

Община Пловдив е на финалната права да обяви прием в две нови детски градини на територията на районите „Източен“ и „Южен“, разбра Под тепето.

 Започва ремонти в четири детски градини. Това са „Веселушка“, „Чучулига“, „Детски смях“ и „Майчина грижа“.

Пламен Райчев

Правим всичко необходимо да отворим за прием две детски заведения“, обяви заместник – кметът Пламен Райчев.

Единият обект е на ул. „Богомил“. По първоначално обявената от управата на града информация новата детска градина на ул. „Богомил“ се очакваше да бъде открита до края на годината. Припомняме, че тя се финансира по ОП „Региони в растеж“ и ще е за цялата зона в квартал „Гладно поле“. Проектът е на стойност 2,5 млн. лв. с оборудването.

Новата градина в кв. Гладно поле има и басейн

Вторият обект е в един от най-гъсто населените райони на града – „Южен“ и се намира на бул. „Александър Стамболийски“.

„Там сме на финала. Предстои само да се монтира само оборудването”, уточни заместник-кметът с ресор „Строителство и инвестиции“.

За тази забавачка също бе обявено, че ще отвори врати до края на годината. Проектът за изграждане на детската градина се финансира изцяло от общинския бюджет и е на стойност 4,6 млн. лв. с ДДС.

Сградата има изградена централна климатична система, която използва иновативна технология за охлаждане или отопление.

В същото време текат ремонти в няколко забавачки, а в четири сгради по думите на ресорния зам.-кмет те сега започват. Това са „Веселушка“, „Чучулига“, „Детски смях“ и централната сграда на ДГ „Майчина грижа“, допълни Райчев.

По информация на Под тепето обаче дейностите по историческата сграда на детска градина „Майчина грижа“ започнаха още през юли – Ремонт на къщата на Йоаким Груев притесни пловдивчани – СНИМКИ.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина