Новата детска градина на ул. „Богомил“ се очаква да бъде открита до края на годината

Градът Новини

На 90 % е завършено строителството там

„На 90 % са изпълнени строителните дейности по новата детска градина на ул. „Богомил“. Това съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев след инспекция на детската градина в район „Източен“.

Приключи работата по мазилките, боядисването на стените и подовете. Поставени са красивите дървени елементи по фасадата. Готов е басейнът, както и физкултурният салон на детската градина“, съобщи Райчев.

Той допълни, че е започнало да пристига вътрешното обзавеждане на леглата, масичките и шкафчетата за децата и се очаква оборудването на кухненския блок и пералното помещение.

Новата детска градина е на два етажа и отговаря на всички съвременни изисквания. На покрива на сградата е поставена слънчева инсталация за битова гореща вода, климатизация и централно парно отопление. Дворът е озеленен, работи поливната система, монтирани са катерушки, люлки, пейки, сенници, чешма, пясъчник.

В детската градина на ул. „Богомил“ ще се помещават четири групи с по 26 деца, което ще помогне за преодоляване на проблема с недостига на места. Очаква се тя да бъде открита до края на годината.

Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“, която обхваща цялата зона в квартал „Гладно поле“ и е на стойност 2,5 млн. лв. с оборудването.

Припомняме ви, че Община Пловдив изгражда още 10 детски заведения. Сред тях е детска градина в район „Южен“ до ОУ „Стоян Михайловски“, за която в момента тече процедура по избор на изпълнител.

На 80 % е готова и друга детска градина в район „Южен“ – тази на бул. „Александър Стамболийски“. Очаква се до края на годината тя да бъде готова и открита.

На 100 % са приключили строителните дейности по ДГ „Перуника“ и се очаква на 15 септември там да бъдат приети деца.

Предстои изграждането и на чисто нова детска градина в квартал „Съдийски“.

Сключен е договор с изпълнител за обновяване и разширяване на ДГ „Зорница“. Предстои да бъде представен технически проект и до края на септември да започне същинската работа.

Обявена е тръжна процедура за детска ясла „Веселушка“ като се предвижда до 2 седмици да бъде избран изпълнител за строителството.

Преди 3 седмици започна изграждането и на ДГ „Каменица“.

Нова детска градина ще има и в район „Тракия“, където предстои да бъде избран изпълнител. Избор на изпълнител се очаква и за ДГ „Буратино“.

Реконструкция започва и на ДГ „Майчина грижа“ с цел разширяване.

Източник: Пресцентър на Община Пловдив

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.