Държавата отпуска 6 милиона за ремонта на Голямоконарско шосе

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

6 милиона лева от определените от държавата средства за общините ща дойдат в Пловдив, за реконструкцията на Голямоконарско шосе в границите на общината. Това съобщи днес депутатът от Продължаваме промяната Росен Костурков. Той уточни, че управляващите са питали кметовете на общини за проекти, които са с издадено строително разрешение. От местната власт в Пловдив са изпратили само три такива- Голямоконарско и ремонт на две малки улици. Пари за улиците няма да бъдат отпуснати, тъй като цифрите там били озадачаващи.

„Едната от тях е ул. „Арх. Камен Петков”. Проектът е за рехабилитация на 650 метра от нея, на стойност 4,6 милиона лева. Интересното е, че тази улица очевидно е по-важна за общината, тъй като тя бе първа в списъка с проекти от Пловдив. По важна от Голямоконарско шосе? Знаем къде се намира улицата ”, коментира Росен Костурков. На улица „Арх. Камен Петков” се намира задната част на хотел Империал. Другата улица, за която общината е подала проект към държавата и е била в списъка под №2- малка павирана отсечка в Смирненски, чието рехабилитация била изчислена на 4 милиона лева. „Говорим за две еднакви числа за две малки улици, едната знакова”, добави народният представител от ПП.

Той обобщи, че за реализиране на инфраструктурни проекти във всички общини в областта ще бъдат осигурени общо 69 милиона лева от програмата на държавата, предимно свързани с канализация и водопроводи.

Костурков уточни още, че нещата се отпушват и с ремонта на Концертна зала.

„Парите са осигурени. Върви комуникация между Опера Пловдив и Министерството на културата за това кой да управлява процеса с обществените поръчки. От ведомството имат желание да се създаде консултативно звено в помощ на операта, която да ръководи процеса, тъй като от културната институция имат притеснения дали ще се справят с процедурите, а те трябва да пуснат поръчката“, каза Костурков, като припомни, че стойността на проекта е 12 милиона лева.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Държавата отпуска 6 милиона за ремонта на Голямоконарско шосе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.