АктуалноВашите писмаВластГрадътИзбор на редактораКварталиНовиниРазследване

Добра новина от кмета за протестиращите от Смирненски

Светлината в края на тунела за Пловдивчаните, които са изправени пред ужаса да бъдат зазидани в домовете си, вече блещука. За ситуацията, в която се намират жители на район „Западен“ ви разказахме във видеопдкаста в „В Капана“ на Под тепето в епизода Над 100 домакинства в Смирненски остават без дневна светлина – ВИДЕО. Тяхната история силно развълнува пловдивската общественост защото всяка бетонна джунгла започва така.

Припомняме, че след това жителите на Смирненски, пред чиито блок бл.10-12 на ул. „Царевец“ се планира строеж на корпус на частна болница, писаха до кмета Костадин Димитров и местния парламент с молба за помощ, седмица след репортажа ни градоначалникът коментира, че Има надежда за спасение на хората, оставащи без слънце в Смирненски – ВИДЕО.

В сряда представители на протестиращите са имали среща с кмета Димитров в неговия кабинет, съобщиха пред репортер на Под тепето от инициативния комитет „Слънце, не бетон!“. По думите им, те са получили уверение, че ще бъде подписано тристранно споразумение. Ще бъде направен паркинг на мястото на предвидения първоначално нов корпус на болницата и няма да има изсичане на дървета. Освен това ще се предприемат действия за промяна на ПУП и той ще е без право на строеж.

„Бихме искали да изкажем нашата безкрайна благодарност към кмета на град Пловдив – г-н Костадин Димитров, за разбирането и огромната подкрепа, които получихме от него. Благодарим и на всички медии, които отразиха нашия казус, в следствие на което много хора ни подкрепиха. Благодарим за отзоваването по всеки наш въпрос и молба. Получихме и доста ”палци“ и нищо друго от хора, които претендират с каузи, морал и принципи. И на тях също благодарим, защото така осъзнахме, че ние (гласоподавателите) изобщо не сме им приоритет. “Благодарим” и на районната кметица – г-жа Тони Стойчева, която ни каза, че е кмет едва от 5 месеца, и с нищо не може да ни помогне. Госпожо Стойчева, “задължени“ сме Ви и ще върнем жеста при първа възможност. Господин Димитров, ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ от името на всички ни! Бъдете здрав и търпелив!“ – с това отворено писмо жителите на бл. 10-12 на ул. „Царевец“ пожелаха да изразят признателност към всички, които се ангажираха с техния казус.

Все още остава висящ въпросът с втория парцел там, който е собственост на фирма, близка до бившия кмет на града.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

31 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина