Актуално

Има надежда за спасение на хората, оставащи без слънце в Смирненски – ВИДЕО

Кметът на Пловдив Костадин Димитров е запознат с проблема на жителите на район „Западен“ от блок 10-12 на ул. „Царевец“, които са застрашени от цялостно затуляне на слънчевата светлина, заради строежа на корпус на частна болница в зелената площ под прозорците им.

За техния проблем ви разказахме във видеопдкаста „В Капана“ на Под тепето – Над 100 домакинства в Смирненски остават без дневна светлина /ВИДЕО/.

Помолен за коментар от репортер на медията градоначалникът каза, че тече комуникация с инвеститорите и намекна за лъч надежда.

Вижте подробности във видеото.

„Намислили сме нещо, ако успеят да ни се сбъднат картите, този парцел ще бъде спасен“, загатна Димитров, но не даде повече подробности.

Припомняме, че по време на излъчването на репортажа ни Пловдивчаните, които са изправени пред ужаса да бъдем зазидани в домовете си, съобщиха, че са писали до кмета Костадин Димитров и местния парламент и очакват отговор, като в същото време са готови на протестни действия, дори в деня на откриването на Модър-Царевец.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Сигурно сега ще заменят тази полянка, която Каспела най-вероятно е купила за без пари с някой апетитен парцел, или пък ще му се плати като суха пара …и така… Кой плаща-пак гражданите с нашите данъци.

  2. Предпочитам в Марица да е гора от колкото да направят кафенета в коритото каквито са намеренията на кмета по негови собствени думи. Не остана една незастроена полянка в този град.

    1. Що, бе, преди много години и корабче плуваше в Марица. Що не щеш, да има по нещо в реката. Ще си почиваме покрай водата Кото почнат да се грижат за реката.

  3. А, оня съседа, собственика на парцела, баскетболиста “кмет” дето разкопа, обезобрази града, що прави.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина