Димитър Аврамов: Формация “Възраждане” омърси политически думата “Възраждане”

Актуално Градът Избори 2021 Новини Под ножа

Формация “Възраждане” омърси политически думата “Възраждане”. Така политологът Димитър Аврамов коментира днешния щурм срещу парламента, организиран от най-малката партия в настоящия състав на Народното събрание днес.

Той публикува позицията си във Фейсбук, която публикуваме без редакторски намеси:

От организираните от “Възраждане” атаки срещу Народното събрание произтичат 2 полезни неща. Първо, ясно се вижда какъв тип виждания, нагласи и страсти иска да “възроди” тази формация. Тя омърси политически думата “Възраждане”, доскоро свързвана с термин (Българско възраждане), който има позитивен контекст в историческото развитие на българската нация. Днешните “възрожденци” имат толкова общо с тези от 19-и век, колкото орките от “Властелина на пръстените” с човешкия род. Второ, българското общество си има нова изключително неадекватна, злобна и агресивна политическа клоака. Добре е, че тя е малка и е много вероятно да се смали допълнително.

Споделете ни във:

5 коментара за “Димитър Аврамов: Формация “Възраждане” омърси политически думата “Възраждане”

  1. Прав е Аврамов! Аз също съм против зеления сертификат, но “Възраждане” първо да измъкнат главата на депутата си от хватката на Пулев и да селектират малко, че освен Коцето всички останали са мале, мале. Винаги има място за такива псевдопатриоти, които хващат една група от неандерталци, които мислят, че да си патриот е да мразиш циганите и хомосексуалистите!

  2. Тоо па ПАЛЯЧО от къде го измъкнахте? Само ПЛАТЕНИ боклуци интервюирате скапани медийни манипулатори

    1. Не го познавам лично, ама както се е харесал, та се е показал с таа недоизпрана кирлива тъмно-бяла тениска “на черепи, на черепи” ХИЧ му нямам вяра.

      Глуповат изглежда с тоя СамИздат в десницата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.