Демократична България дарява на Общината мобилно приложение

Актуално Новини Политика

То може светкавично да уведомява жителите за случващото се в града ни. Община Пловдив може да бъде Европейски еталон за иновативна община, смята общинският съветник Веселина Александрова

„ Даряваме на Община Пловдив приложение, което е разработено от доброволци на политическа партия Да, България, което светкавично да уведомява жителите за случващото се в града ни”, съобщава на страницата си във Фейсбук общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова. „ С това приложение Община Пловдив може да кандидатства за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление и да стане първата община в България, в която жителите й могат да получават известия и новости директно на мобилните си телефони”, допълва Александрова.

Така изглежда приложението за община Слатина

Тя уточнява, че приложението се използва от районни кметове в София, но не и на централно ниво. Всеки, инсталирал напълно безплатно приложението „Община Пловдив”, ще получава актуални новини за случващото се, например за:

  • ремонти в квартала;
  • обявени търгове и конкурси;
  • анкети и допитвания;
  • културни, спортни, международни и др. събития

„В момента тези известия се публикуват в раздели и подраздели на сайта, трудни за откриване, и за които често разбираме, след изтичане на сроковете им. Например: до онзи ден родители на деца в детски градини трескаво търсеха обявената анкета на сайта на Общината, с която ги питат дали детските градини да заработят отново. Колко от тях са успели да видят това?”, пита общинският съветник.

Според Демократична България с даряването на това приложение ще се подобри комуникацията на кмета с гражданите и работата на администрацията ще стане по-прозрачна и достъпна за тях. Това приложение също така би подкрепило кандидатурата на града ни за етикета иновативна община с реални шансове за спечелването му.

„ Обучението на администратора, който ще обслужва приложението в Община Пловдив, както и поддръжката за периода на използването му, ще бъде изцяло за сметка на доброволците-разработчици от Да, България и напълно безплатно за общината и гражданите” , подчертава Александрова.

От Демократична България очакват отговора на кмета на отправеното предложение за дарение.

Споделете ни във:

4 коментара за “Демократична България дарява на Общината мобилно приложение

  1. Нямам доверие на Демократична България. Подозирам, че има нещо гнило зад това дарение. Какво всички знаем няма безплатен обяд.

  2. Пише, че е безплатно приложението, но при ДБ винаги всичко е платено, каквото и да казват или да правят, винаги е поръчка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.