АктуалноБългарияГрадътНовиниРазследванеСъд

Дебора се яви като частен обвинител срещу насилника си – ВИДЕО

В Районния съд в Пловдив делото „Дебора“ успя да стартира в сряда от трети опит. Пострадалата Дебора Михайлова отново дойде в съдебната зала, където стана ясно, че се явява вече и като частен обвинител, като засега не е предявила иск за финансово обезщетение.

Предишните два опита се провалиха заради отсъствието на адвокат на обвинения и върнатия от съда акт на прокуратурата.

Потвърдено: Връщат делото Дебора

Дебора Михайлова

Преди заседанието пред журналисти тя коментира, че вече е много изнервена и иска справедливост.

Припомняме, че спрямо мъжът, който я наряза с макетни ножче – Георги Георгиев са повдигнати три обвинения – за побой, обезобразяване на момиче и заплаха за убийство. За тях по закон той може да получи до 10 г. затвор. За престъпленията, в които е обвинен, се заговори няколко седмици след извършването им, след като се разбра, че Георгиев в бил освободен от ареста, защото нараняванията първоначално са описани като „лека телесна повреда“. Избухна скандал и последваха протести в подкрепа на пострадалата в много градове в страната.

В сряда вички страни по делото този път се явиха в съдебната зала в Пловдив и започнаха пледоарии по процедурата при закрити врати.

Адвокатите на Георги Георгиев поискаха част от делото да се върне обратно в Стара Загора. Пред журналисти единият му защитник – адв. Петко Кънев мотивира искането така:

Според защитата мярката на Георги трябва да се гледа от магистратите в Стара Загора. Те поискаха Съдът в Пловдив да не дава ход на делото по тази причина. Пловдивските магистрати, след съвещание, не уважиха моблата им и дадоха ход на разпоредителното заседание при закрити врати.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина