Д-р Светозар Шуманов: От СДС си тръгнаха единици от село Куртово Конаре, Сопот, Раковски и 4-5 човека от Пловдив

Актуално Гласове Новини Политика

Пловдивската организация не е била в по-добра кондиция от много години, заяви градският лидер Тони Симидчиева

Когато разбрах не можах да спя, но от радост,“ с чувство за хумор коментира напускането на редиците на СДС от една група хора, които се присъединиха към Републиканци за България, областният председател на сините д-р Светозар Шуманов. Той заедно с градското ръководство и представител на НИС, дадоха пресконференция днес, предизвикани от неистините, обявени от Георги Пилев и Никола Хаджийски.

Част от СДС – Пловдив отива при Цветанов

Областният лидер уточни, че в никакъв случай не става въпрос за стотици членове на СДС, които са си тръгнали от партията: „Всъщност са единични случаи от село Куртово Конаре, Сопот и град Раковски, както и 4-5 човека от Пловдив за разкош.“

Сините в Пловдив обявиха, че хората на Пилев и Хаджийски не са подали заявления за напускане на партията, какъвто е реда, а са направили единствено медийни декларации.

Присъстващите седесари напомниха, че хората, които са преминали към проекта на Цветан Цветанов отдавна не са част от СДС и напомниха, че това стана, след като въпросната група на Местните избори през 2019-а подкрепили кандидатурата на адв. Георги Колев за кмет на Пловдив, въпреки решението на Националния изпълнителен съвет за явяване в коалиция с ГЕРБ.

Националното ръководство на СДС: Никола Хаджийски и сподвижниците му не я представляват, а се опитват да търгуват с името на СДС

Аз съм много благодарен, че ни отърваха от тези хора, които през годините се занимаваха единствено и само с интригантство в рамките на партията. Ние категорично не съжаляваме“, каза главният секретар на СДС Илия Лазаров, който е и член на НИС. Той бе категоричен, че през годините пловдивската структура е била унищожена имено от Хаджийски, докато я е председателствал. Главният секретар призна богатия организационен опит на Цветан Цветанов. „Убеден съм, че той много бързо ще разбере тяхното вредителство“.

По думите на д-р Шуманов, състоянието на структурите в областта в момента е повече от стабилно.

Пловдивската организация не се е намирала в по-добра кондиция от години, като дори подготвят нов офис, заяви и градският лидер Тони Симидчиева.

„Пътят е пред нас. Отидоха си хората, които от години търгуваха всяка една подкрепа срещу пари и сринаха доверието в трите буквички. Сега ще ни бъде много трудно да си върнем доверието“, коментира Симидчиева.

Тони Симидчиева: За мен СДС е като първата любов!

На последните парламентарни избори, коалицията с която се яви СДС е имала най-много гласове от всички десни партии, напомниха те. Според цитирани социологически проучвани СДС отчита 70 000 мажоритарни гласа на европейските избори, 20 000 гласа на последните местни избори в София, които обявиха като решаващи за избора на Фандъкова и общо между 150 000 и 170 000 гласа за последните местни избори.

На журналистически въпрос дали биха водели преговори с РБ, Илия Лазаров заяви, че има ясна разлика между разговори и преговори, после уточни, че разговори биха водели с всяка партия в дясното пространство, както и в лявото, за изясняване на позиции по ключови въпроси за страната.

Според Лазаров, президентът Румен Радев в настоящата криза не изпълнява ролята си, а напротив – той е част от кризата. По думите му, кабинетът Борисов 3 има добра икономическа политика и тя не е причина за настоящата криза.

Споделете ни във:

1 коментар за “Д-р Светозар Шуманов: От СДС си тръгнаха единици от село Куртово Конаре, Сопот, Раковски и 4-5 човека от Пловдив

  1. Какво нещо е личният интерес!? Забравяш за принципи, идеи и всичко останало. Как уж демократична партия, така силно подкрепя властта на мутра/псевдо-диктатор/шофьор на Т.Живков и т.н. Какво демократично има във функционирането на държавата сега?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.