АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

ГЕРБ и СДС в Пловдив официално си подадоха ръка

Сините застанаха зад кандидатурата на Здравко Димитров

Тони Симидчиева: Това е хубав ден за българската демокрация

Градските структури на ГЕРБ и СДС си подадоха официално ръка в Пловдив. Сините застанаха зад кандидатурата на Здравко Димитров за кмет на града и заявиха, че ще подкрепят политиките му. Двете формации имат сключено рамково споразумение на национално ниво за взаимна подкрепа.

„ Целта е консолидация на всички десни формации. Ние сме сестрински партии”, обясни Менда Стоянова. „Пловдив винаги е бил демократичен град, в който БСП не е печелила избори. Но е управлявала в мандата на Славчо Атанасов, който вкара БСП в управлението през задния вход. Славчо Атанасов кмет означава БСП да управлява Пловдив“, допълни председателят на бюджетната комисия в парламента.

За да заяви подкрепата на СДС за кандидатурата на Здравко Димитров в Пловдив дойде главният секретар на партията Илия Лазаров. Той подчерта, че Петър Стоянов също застава зад кандидата на ГЕРБ и скоро лично ще заяви подкрепата си.

„Днес е хубав ден за българската демокрация”, каза водачът на листата за общински съвет на СДС Тони Симидчиева. Тя заяви, че двете партии ще работят и в бъдещия местен парламент.

Здравко Димитров също подчерта, че формациите ще бъдат заедно в следващия общински съвет и пожела успех на кандидатите на сините.

„ Пловдив е синята крепост на България и трябва да се управлява от десни партии. Гарантираме, че това, което ще правим, е добро“ , каза Здравко Димитров.

От СДС изчислиха, че при максимална мобилизация на партията в Пловдив могат да осигурят между 3 и 5 хиляди гласа за кандидатът на ГЕРБ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина