АктуалноКриминалеНовини

Четирима наркодилъри са задържани в Пловдив

Мъжете са обвинени за държане с цел разпространение на кокаин, марихуана и екстази

Двама от тях са арестувани в момент на сделка до училище в Столипиново

При спецоперация служители от отдел „Криминална полиция” са задържали двама мъже на К.П. 47 и Г. Т. на39 години с над 816 грама кокаин. При претърсвания на домашните им адреси и колата, с която се придвижвали, допълнително са иззети и почти 220 мл. канабисово масло със съдържание на тетрахидроканабинол, 21 таблетки екстази, 11 капсули вещество от рода на опиатите, над 4 грама марихуана и 4 електронни везни.

С постановление на наблюдаващия прокурор мъжете са задържани за 72 часа.

Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем К.П., за това, че на 21.09.2022 г., в гр. София и в гр. Пловдив без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, което е престъпление по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс. Спрямо Г.Т., е повдигнато обвинение за това, че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение малки количества екстази и течност със съдържание на тетрохидроканабинол – престъпление по чл. 354а ал.1 от Наказателния кодекс.

Двамата обвиняеми се познавали. Те са имали отношения във връзка с разпространение на наркотични вещества.

Днес, 23 септември 2022 г., Окръжна прокуратура–Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържани под стража“ спрямо тях.  

Ден по-рано, при аналогична акция на полицаи от Шесто РУ са арестувани и млади мъже на 22, 24 и 32 години. И тримата са с криминалистични регистраци и осъждани. Засечени са в района на училище в квартал „Изгрев” в момент на сделка с марихуана, а при вида на униформените единият изхвърлил на земята пакетче с веществото. От мястото на задържането им са иззети общо над 33 грама от сухата листна маса и електронна везна. Срещу извършителите се води бързо производство по чл. 354а, ал. 1 от НК.  

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина