АктуалноБългарияВластИзбориНовини

Борисов от Пловдив: Управлявах с размах

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов отказа да коментира темата „Кой да е външен министър?“. Не била негова. Това заяви той пред журналисти в Пловдив, където дойде в събота вечер за традиционния пролетен партиен бал в Новотела, където бе посрещнат от кмета на Община Пловдив Костадин Димитров, който вече е и областен координатор на партията.

Аз казах, че партия ГЕРБ не приема услужливите медии на партиите на Промяната да зададат нито веднъж въпроса трябва ли да се смени строителният министър, чийто син е кмет на „Подуяне“ от ПП, а майка му министър. Или как Гвоздейков е министър, или Спецов – шеф, как Вътев остана министър? Защо питате само за външния министър?“, отвърна Борисов. 

В традиционния си стил „нахока“ журналистите, че не задават правилните въпроси, като обясни, че го прави „с любов.“

Помолен за коментар как служебният премиер Димитър Главчев може да съвместява функцията на външен министър, Борисов цитира държавния глава Румен Радев, че Главчев не знае с какво се е
заел.

„Той беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го отпрати на най-висшия пост в държавата. Вие какво мислите, че премиер е лесна работа?! Ние досега ставахме премиери с над 100 депутати зад нас. Иска се сила, мощни коалиции, тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Аз управлявах с размах, защото имах доверие зад себе си и стабилни коалиции. Казах ви, не искам да коментирам темата за външния министър.

Борисов подчерта, че хората се готвят за управление на държавата и припомни своя политически път от главен секретар на МВР, през кмет на столицата, до премиер.

По думите му, бившите съуправляващи сеят омраза и агресия, „те атакуват всичко, техните избиратели от ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 милиона кубика руски газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията?“ – попита още той.

Борисов заяви, че според него ще е стратегическо значението на договора с „Боташ“, когато дойде забраната за доставка на руски газ в Европа.

Когато Германия и Нидерландия спрат терминалите си за руски газ, тогава Балкански поток ще стане печатница за пари. Стотици милиони печалба ще се бълват на година, а те си правят комисии„. 

Вижте още във видеото.

С лидера на партията в Пловдив пристигнаха и депутатите Делян Добрев, Томислав Дончев, Рая Назарян, Младен Младенов, Радомир Чолаков и Десислава Трифонова.

Бойко Борисов бе категоричен, че ГЕРБ ще води чиста и позитивна кампания по време на изборите.

Политическата класа живее в омраза един спрямо друг, но от омразата никой няма да спечели
дивиденти
„, добави партийният лидер.

„Ако ме искат – да“, така отговори на журналистически въпрос дали ще води листата за Пловдив, поглеждайки към кмета Димитров.

„За нас ще бъде удоволствие“, репликира той.

За да посрещнат лидера си, час преди началото на пролетния бал в Новотела бяха зам.-председателят на Общински съвет-Пловдив Радослава Ташкова и зам.-кметът по екология Иван Стоянов. Заедно с кметът Димитров пристигнаха и се наредиха зад Бойко Борисов по време на брифинга почти всички районни кметове от ГЕРБ. Направи впечатление липсата на бившия местен лидер на ПП ГЕРБ Иван Тотев и зам.-кмета по култура Пламен Панов. В редицата зад Борисов бе само едно от назначенията в екипа на Костадин Димитров от други партии и коалиции, а иемнно общинският съветник от „Съюз за Пловдив“ в предходния мандат и сегашен негов заместник с ресор „образование, бизнес развитие и европейски политики“ Владимир Темелков.

Тук е мястото да кажем, че балът няма благотворителна част, той по традиция се провежда за сплотяване на редиците и на него се приемат нови членове на партията.

Тази година те са 114, съобщи кметът Костадин Димитров.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

12 коментари

 1. ППДБ изпраха Борисов вместо да заличат Герб завинаги и дадоха цялата власт на мутрата и Пеевски. За това ще си гледаме ограденото тепе и ще си мълчим

 2. Тая гнила тиква пак изпълзя…Ей, боко, престъпна мутро …и твоят „размах“ ще приключи рано или късно….Аре бегом по гол тулуп до чекмеджетата и кухите селски лейки от барЦилонъ…Пийте по един имодиум преди лягане и фак офф

 3. …СВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛе… =ПодТъпото= претрупано с натруфени КРАСИВОСТИ и разчертано с дебели черти и излишни пространства – задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като чукундурското непрогледно „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ докато има елегантни четирицифрени конкурентни Кодове както ПОТВ- Ако не желаете да обменяме становища учтиво би било просто да прмахнетае ОпцияКоментар, както ТРАФИК- та да не се занимаваме с ПодТЪПОТО! Или като клубен Форум -подобно на ФейсБУКЛУК- само Регистрирани Членове да коментират =без Анонимни.

  Друго отношение не дължим!

  Тежка е „царската корона“ на ЗАВИСИМОСТИТЕ….

  КАК Е ВЪЗМОЖНО БЕЗ „ЛАЙКС“ / ОЦЕНКИ ЗА ПУБЛИКАЦИЯ И РЕПЛИКА?

  ОПРОСТЯВАЙ БЕ, БУДАЛА! КОМПАКТИРАЙ, МИЛИМЕТРИТЕ СА МИ ЦЕННИ. „ТАГОВЕ“ долу вдясно, ве и рамкирани =WTheF…?

  АНИМАЦИИТЕ САМО ПРЕЧАТ И СА НИ ОТБЛЪСКВАЩИ! „СГРОМОЛЯСАЛО СЕ ДЪРВО…“ ПРЕЗ ОКТОМВРИ = ТОЯ ТИКЕР ВМЕСТО НА МОЯ ДИСПЛЕЙ – СИ ГО НАТИКАЙ В …ИМЕННОТО!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина