АктуалноИзбориКриминалеНовиниОбщина Пловдив

„Бомбена“ ваканция в Пловдив

Във всички учебни заведения на територията на Община Пловдив днес – 31 март 2023 г. е неучебен ден. Това стана възможно със заповед на кмета Здравко Димитров заради получените в четвъртък заплашителни имейли в 10 училища за поставени взривни устройства.

Градът под тепетата не е единственият, в който бе издадена такава заповед. Кметът на сателитната Община „Родопи“ също затвори училищата за последния ден на март. Заповедта на Павел Михайлов е по предписание на началника на Първо управление на МВР в Пловдив.

Припомняме, че вчера полицаи с обучени кучета провериха училищата за бомби в Пловдив и не откриха взривни устройства. Злоумишлените съобщения достигнаха до града ни в четвъртия ден от началото на интернет заплахите, които се разпространяват в българските градове преди изборите в неделя. Ден по-рано на извънреден брифинг в МС министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви:

„Службите за сигурност следят процесите, няма основание за притеснение. Дори да постъпят сигнали, то няма как бомби да бъдат поставени при непрекъснатата охрана. Целта на процедурата е тези заплахи да не създават неудобства за гражданите и учрежденията.

В понеделник – 3 април, също е неучебен ден в българските училища, в които има секции за гласуване.

Още по темата четете във Ваканциите през 2023.

Вижте и Идеи за три допълнителни дълги ваканции през 2023.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина