АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Идеи за три допълнителни дълги ваканции през 2023

Вече ви разказахме подробно Кога и колко са неработните дни през 2023? Годината, която ще посрещнем има 248 работните дни, 11 официални празници, от тях 5 се падат в уикендите.

Сега ви предлагаме подходящи дни за отпуск, които да слеете с официални празници и да получите бонус почивка през идната година. Такава възможност се открива в три месеца – два пролетни и един зимен. Това са април, май и декември.

Месец Април

През април можете да си направите дълга Великденска ваканция с допълнителни 4 дни отпуск. Избирате дните в седмицата преди празника или след него, в зависимост от това дали искате 8 или 9-дневна почивка.

Месец Май

Догодина за Гергьовден ще се почива 3 дни между 6-ти, който се пада в събота и 8 май, понеделник. Опциите са две. Първи вариант с 4 отпускарски дни от 2-ри до 5-ти и получавате 8-дневна почивка. Втори вариант са дните от 9 до 12 (също 4), за които да си пуснете платен годишен отпуск и да ги слеете с уикенидте преди и след тях. Така ще се насладите на 9 дни ваканция през май.

Месец Декември

Добра практика е сливането на Коледните с Новогодишните празници. През идната година те отново се падат в съботно-неделни дни.

С пускане на два дни отпуск за работните 28 и 29 декември ще имате възможност да се насладите на трапезите с роднини и приятели. А защо не и да попътувате или пък да отидете на дълга ски ваканция за 10 дни, тъй като 1-ви януари 2024 също е официален празник и неработен ден.

2-ри януари е първият работен ден за следващата година 2025-та.  

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина