АктуалноНовиниРазследванеСъд

Близнаците от Цалапица остават в ареста – ВИДЕО

Съдът върна делото заради процесуални нарушения

В залата бе бащата на убитият през октомври 2004 г. 17-годишен Кристин от Перник, дошъл да подкрепи родителите на Митко

След заседанието протестът на хората от селото се премести пред Прокуратурата

Валентин и Борислав Динкови, които са обвинени в помагачество при убийството на Димитър Малинов в Цалапица, като лично са подпомогнали сочения за негов убиец Рангел Бизюрев да скрие тялото на жертвата, след което самия той да се укрие, остават в ареста. Това реши днес на разпоредително заседание Районен съд-Пловдив.

Защитата на двамата близнаци поиска по-лека мярка за неотклонение, но съдебният състав счете, че има вероятност младежите да се укрият или да извършат друго престъпление.

В същото време съдът уважи искането на адвоката на братята за връщане на делото във фаза досъдебно производство заради процесуални нарушения.

В залата бе бащата на убитият през октомври 2004 г. 17-годишен Кристин от Перник, дошъл да подкрепи родителите на Митко

Решението за оставане на Валентин и Борислав Динкови в ареста бе посрещнато от присъстващите жители на Цалапица в залата с аплодисменти и викове „Браво!“, докато второто предизвика леко недоумение у тях, тъй като не бяха обяснени мотивите на разбираем език.

В крайна сметка стана ясно, че Валентин и Борислав трябва да имат отделни адвокати защото защитата им е противоречива, тъй като по време на разритите единият от тях отрекъл съпричастност към деянието, а другият е дал доброволно подробни показания, описвайки, че е трябвало да гледат някой да не дойде, докато Рангел е бил със жертвата и после тримата заедно са заровили трупа.

При извеждането им от залата срещу близнаците се изсипаха нови удари и закани, че ако ги пуснат от ареста ще бъдат заровени живи.

След края на заседанието жителите на Цалапица отидоха пред Прокуратурата, а майката на Митко влезе на среща с районния прокурор.

Протестиращите останаха отвън да я изчакат, скандирайки „Чадърът е голям!“ и „Убийците в затвора“.  

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина