АктуалноЗдравеНовини

Безплатни прегледи за борба с рака организират в УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив

Безплатни прегледи за риск от онколгични заболявания организират в Клиниката по Лъчелечение към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив. Отворените врати ще се проведат от 5 до 7 февруари от 9:00 до 13:00 часа без предварително записан час. Кампанията е по повод Световния ден за борба с рака, който се отбелязва на 4 февруари.

“Денят за борба с рака е добър повод да си припомним колко e важна ролята на профилактичните прегледи. Точно затова насочваме вниманието към тях и организираме безплатни консултации, като възнамеряваме подобни кампании да се осъществяват няколко пъти в годината. Хората трябва да ценят и пазят здравето си, да бъдат информирани и активно да участват в скрининговите програми, а при необходимост да бъдат спокойни, че ще получат подкрепа и качествено лечение, каза новият началник на Клиниката по Лъчелечение доц. д-р Веселин Попов, дм.

Той подчерта, че в клиниката се работи с най-висок клас модерна медицинска апаратура и се използват най-новите техники за облъчване, благодарение на което се гарантира персонализирано и ефективно лечение на всеки пациент.

Желаещите могат да заповядат за безплатен преглед в База I на университетската болница на бул. Васил Априлов 15А. След консултация и при необходимост всеки ще бъде насочен за допълнителни изследвания в най-кратки срокове.

Пациентите ще се приемат в обновената сграда, в която от тази седмица е преместена амбулаторията и регистратурата. Целта е да не се смесва пациентопотокът и да се оптимизира работата с постоянно нарастващия брой пациенти, които желаят да се лекуват в клиниката. В следващите седмици предстоi изграждане на пешеходна пътека между двете сгради на клиниката.

През изминалата година в Клиниката по Лъчелечение са преминали над 1000 пациенти на възраст от 1 до 90 г. Лекуват се всички подлежащи на лъчелечение заболявания, като най-честите са карцином на простатата, млечната жлеза, бял дроб, ректум, тумори на глава и шия, хематологични заболявания, както и метастази на главен мозък, черен дроб, кости и др. Също така се провежда лечение и на някои ставно-дегенеративни  заболявания, като например остеофити (шипове).

Клиниката разполага с единствената в България роботизирана система за радиохирургия Cyberknife (Кибернож). Намира се в специално построена за целта и напълно оборудвана сграда. Предназначен е за неинвазивна алтернатива на хирургичния метод за лечение на тумори по цялото тяло. Прецизността на Киберножа позволява облъчване с точност до 1мм, като това е единствената възможност при някои пациенти с неоперабилни лезии.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри секса ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя–– https://do.my/biox

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина