АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиНовини

Бетонният мост ще е готов до Нова година

Отварят кръговото пред Централна гара в началото на септември

Срокът е закован. Ако трябва, ще се работи денонощно, но ще бъде спазен според договорката между НКЖИ и община Пловдив – 6 месеца  

Фактическото събаряне на Бетонния мост започва с багери в края на юни. От днес обаче той вече е затворен за пешеходци и автомобили. поставянето на оградните пана започна още в петък след обяд.

Въпреки, че официално съоръжението, свързващо районите Южен и Централен, ще бъде затворено в 12 часа на обяд в съботния ден, от ОП „Организация и контрол на транспорта“ обявиха, че още от ранно утро автобусите вече няма да минават по него. Вижте новите маршрути на градските автобуси след затварянето на Бетонния мост.

„Срокът от 6 месеца за реконструкцията ще бъде спазен“, гарантира ръководителят на проекта Цветан Цолов от НКЖИ.

Днес влиза в сила временната организация на движението.

В следващите 10 дни (15-25 юни) ще се извършва демонтаж на техническата инфраструктура, а от 25 юни предстои пълното спиране на влаковото движение от централна гара в източна посока за срок от 40 дни, уточниха от националната компания. Влаковете ще идват до Централна гара, след което ще отиват към гара „Филипово“ по направление „Бургас. На Сточна гара ще има временна спирка и каса за пътуващите от и до Асеновград. В момента се изготвя график за транспортиране на пътници до гара Катуница, тъй като на временната спирка „Сточна гара“ ще пристигат само и единствено влаковете от/за Асеновград. 

Николай Иванов – ръководител на обекта от страна на фирмата изпълнител „Трейс груп холд“ гарантира, че срокът о 6 месеца ще бъде спазен.

Бул. „Христо Ботев“ в участъка под Бетонния мост няма да се затваря, увериха от община Пловдив, а Костадин Димитров обяви, че края на август – началото на септември кръговото на Централна гара ще бъде отворено за движение във всички посоки и по този начин трафикът ще се облекчи. 

Вижте всички подробности във видеото

Снимка на корицата: Miglena Sendova

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Достатъчно е да работят светлата част на денонощието. От 06.00 до 20.00 часа. А те яваш яваш започват към девет и към 16- 16:30 започват да се стягат да си тръгват. Господин кмета много лесно може да провери този факт…ако желае естествено…

    1. Достатъчно е да работят светлата част на денонощието. От 06.00 до 20.00 часа. А те яваш яваш започват към девет и към 16- 16:30 започват да се стягат да си тръгват. Господин кмета много лесно може да провери този факт…ако желае естествено…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина