АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Ашим Асан иска от район Централен за 500 000 лв. обезщетение заради сагата с къщата му

Категоричен е, че дома му в Аджисан махала е законен и че майка му е строителят му, а не той. Оплака се от политическа репресия

Не ме е страх от ГЕРБ и Гешев. Отново съм готов да вляза в затвора. Готов съм с Тотев да влезем в затвора заедно за престъпление, извършено по време на изборите, заяви ромският лидер

Като политическа репресия от страна определи Ашим Асан отложената вчера акция по събарянето на 4-етажната му къща в Аджисан махала. Той заяви, че атаката срещу него е затова, че е фактор в града и може да влияе на малцинствата, а наближават избори. Ашим Асан ще търси половин милион лева обезщетение по съдебен път, като се закани да съди кмета на района Георги Стаменов за причинен стрес и неимуществени вреди.

Той даде едночасов брифинг относно намерението на район Централен да събори дома му, тъй като е незаконен според администрацията. Според ромския лидер обаче това не е така.

„Къщата е на майка ми. След нейната смърт и смъртта на баща ми аз съм наследник. От 2010г. имам нотариален акт. Ето скица за 4-етажна сграда. Ето и квитанция за платено право на строеж на стойност 24 400 лв. от моите родители. Още от 1958г. тогавашният общински народен съвет издава отстъпено право на строеж на баща ми. Според законодателството имаме право на задържане. Интересно ми е как е обследвал Стаменов, за да стигне до заключението, че нямаме право на 4-етажна къща. Адвокатът ми е внесъл в окръжен съд иск за 500 хиляди лева обезщетение затова, че едностранно са развалили отстъпеното право на строеж. Аз имам право на задържане”, заяви Ашим Асан. Той няколко пъти подчерта, че майка му е строила къщата, а от район Централен се опитват да изкарат него за строителя на 4-етажната постройка.

„Момче мило, ГЕРБ не е собственик на тази държава. Има закони и те са над вашия човек главния прокурор”, обърна се той към Георги Стаменов.

Асан е категоричен, че е обжалвал в срок заповедта за премахване на сградата от 2016г. Обжалвал е акта на кмета на 1 януари 2017г. в Районен съд, който препраща казуса към Административен съд. Там магистратите заключават, че срокът на обжалването е изтекъл с 1 ден. Според Ашим Асан съдиите обслужват ГЕРБ и затова се е стигнало до това решение. „Уважаемият съдия, под давлението на ГЕРБ, обединява двете ми жалби в Районен съд и в Административен в една и казва, че срокът е изтърван. Защо ги обединява и взима датата от жалбата ми в Административен съд, а не датата от жалбата в Районен съд- 1 януари. Далавера, чисто престъпление от съда. Няма правосъдие в тази държава. Лакеите на ГЕРБ обслужват мафиотската структура ГЕРБ. България е разграден двор- достатъчно е имаш пари и власт, законът си го пишеш ти”, заяви Ашим Асан.

Подхвана Калоян Сухоруков, експерт от кметството на Централен, който вчера бе на акцията в Аджисан махала и обясни, че има издадена заповед за премахването на къщата на Ашим Асан още през 2016 г.

„Този човек е чист, натурален циганин копанар. Да ме съди ако иска. Аз ще докажа, че е циганин, а нека той ако може да докаже, че не е. Той лъже, че делото е минало по същество през всички инстанции. Лъжа. Делото не е гледано на всички инстанции по същество. Има само отказ на съда заради изпуснат срок. Извършва се документално престъпление. Освен това се опитват така да изкарат нещата, че строителството е ново. Не, строителството е извършено от моите родители, а те правят констативен протокол, че правя ново строителство през 2016г. Не е вярно. Още през 1999г., след сигнал на един от ДПС, прокуратурата констатира,че сградата е от родителите ми. Че те са я строили. В Централен са измамници и престъпници, които се опитват да угодят на ГЕРБ. И съдът не ми даде възможност да се защитя, тъй като работи в полза на ГЕРБ”, каза още Ашим Асан.

Добави, че според директива на Европейския съд хора не могат да бъдат оставени на улицата, а семейството му е 9-членно и с малки деца. Каза още, че заповедта за премахване на къщата му е с изтекъл давностен срок.

Синът на Асан- Фаих Хюсеинов коментира, че заповед за събаряне не е лепната на имота, а само съобщение за доброволно изнасяне.

„Върши се политическа поръчка- да счупят на Ашим Асан гръбнака, защото идват избори. Ние милеем за законите на Република България, а това е политически натиск спрямо баща ми- имаме и нотариален акт, и допустимост. Имаме и удостоверение от голяма община за наличия на 4-етажна сграда”, обясни Хюсеинов.

„Защо тръгват от моята къща в махалата? Активът на ДПС е застроил и тротоари, и улици в махалата. Завзел е публична общинска собственост. Защо Стаменов не го вижда това. ГЕРБ ме изгони от България, по поръчка на ДПС вкараха радикалния ислям в страната. Благодарение на ГЕРБ, която предаде националния интерес на Ердоган, ме тикнаха в затвора. Но Ашима е костелив орех. Не ме е страх от ГЕРБ и Гешев. Отново съм готов да вляза в затвора. Готов съм с Тотев да влезем в затвора заедно за престъпление, извършено по време на изборите. Нека органите разследват мен и Тотев за изборни престъпления. Готов съм да лежа, но и Тотев да лежи с мен, да играем шах и табла”, обърна се до разследващите органи чрез медиите Ашим Асан.

Определи себе си като бей, Иван Тотев като принц, а кралят, по думите му, е Бойко Борисов. И заяви, че всичко около него се случва сега, тъй като на миналите избори е застанал зад силовия министър в борбата с купуването на гласове.

„Изпитват голям страх от мен. Доказал съм на принц Тотев, че съм фактор в града. Направих им три районни кмета. Г-н Тотев, Ашим Асан ви помогна да вземете изборите. Аз бях човекът”, обърна се той и към бившия кмет.

Заяви още, че е преживял много главни прокурори, ще преживее и този. И че ако Иван Гешев го няма, затворите ще станат VIP.

Той е пуснал три сигнала за различни нарушения до областния управител Йордан Иванов, като единият е относно законосъобразността в неговия казус.

„Нямам лостове на властта, имам документи. Когато документите говорят, и боговете мълчат, но ГЕРБ не мълчат”, каза Ашим Асан.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Георги Стаменов ПАРТИЙНО ПОРЪЧЕНИЕ ли има да не забелязва върху скалите над Понеделник Пазар върху Джамбаз Тепе едно ПУПаво Ахряново незаконно Excrementus Fecalis Maximus билдингче та така оглушително мълчи и си затрайва? Нито булдозерчета, нито гавази, нито процедурки…?

    Послушник Стаменов, Послушник Ахрянов, Послушник Зико, пък после – нито *р*восъдие, нито *р*вославие!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина