АктуалноВластГрадътКриминалеНовини

Синът на Ашим Асан иска жилище от общината

Фаих Хюсеинов: Това е политическа поръчка

Не успяха да съборят 4-етажната незаконна кооперация в Хаджи Хасан махала в централната градска част на Пловдив 

Обявената за днес акция от район Централен срещу незаконното строителство в Хаджи Хасан махала временно е стопирана, заяви за Под тепето райкметът Георги Стаменов.

Като в съобщихме по-рано, че при пристигането на техниката на ул. „Бургас“ №1, вътре се оказало барикадирано семейството на сина на ромския лидер Ашим Асан. Те отказват да напуснат 4-етажната незаконна кооперация.

За събарянето на постройката собствениците са били уведомени в рамките на законния едноседмичен срок, категорични са от районната адмнстрация.

Фаих Хюсеинов, син на Ашим Асан, твърди, че е бил уведомен от свой съсед със съобщение по мобилния телефон, тъй като живее в чужбина и е пристигнал късно снощи в Пловдив за това. Хюсеинов слезе при представителите на администрацията, за да поговорят и му бе връчен Протокол за отказ от доброволно освобождаване на незаконна четириетажна сграда. От своя страна той заяви, че къщата им е законна и има  документи, а семейството му отказва да я напусне доброволно.

къща ашим асан пловдив

Калоян Сухоруков – експерт от кметството на Централен обясни на място, че има издадена заповед за премахването и още през 2016 г.

„Срещу заповедта са подадени жалби в абсолютно всички съдилища в страната, провеждани са три първоинстанционни производства. Има 11 акта по законосъобразността на заповедта от тричленен, петчленен и седемчленен състав на ВАС, като заповедта е влязла в законна сила“, поясни той.

Има вариант за изпълнението ѝ чрез специална процедура за влизане в имот против волята на собствениците, която ще бъде поискана от ВАС, съобщи още Сухоруков.

Фаих Хюсеинов коментира, че акцията е политическа поръчка и поиска Община Пловдив да осигури на семейството му алтернативно жилище.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Анааа, сикейм ананъ защо на него сега така правити? Изхвъргвати мъ съз фамилиата и чаветата на улицата…ето чаршафите даже не можахми да събирами

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина