АктуалноКриминалеНовини

Арестуваха полицай край Пловдив, превозвал мигранти

В рамките на няколко часа на автомагистрала „Тракия” служители от дирекцията и от Зонално жандармерийско звено са задържали двама водачи на моторни превозни средства и общо 56 незаконно пребиваващи чужденци.

Около 1 ч. днес, патрулиращ по автомагистрала „Тракия” екип на сектор „Пътна полиция” сигнализирал в оперативната дежурна част на областната дирекция за съмнителен микробус, който пътува към София. След създадена незабавна организация, в района на 120 км превозното средство е спряно от служители на Зонално жандармерийско управление, а вътре е установена група от 25 млади мъже без документи за самоличност, самоопределящи се за афганистански граждани. Задържан е и шофьорът, от град Харманли. По случая е образувано досъдебно производство.

Минути след 8 ч. отново последвала подобна бърза координация и съгласувани действия между служители на полицията и жандармерията. В района на 119 км е преустановено движението на друг бус, придвижващ се към столицата. При оглед в него са открити други 31 мигранти, също представящи се за граждани на Афганистан.

Арестуван е водачът, който е служител на МВР и по случая е образувано следствено дело. Активните процесуално-следствени действия продължават. 

Очаква се по-късно днес след обяд Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив и Атанас Илиев, зам.-районен прокурор да дадат повече подробности за двата случая.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина