Animal Planet в сърцето на Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Живот Новини Фотогалерия

Когато автомобилите отстъпят пред природата

Нестандартен фотопоглед към спокойните заради извънредните мерки пловдивски булеварди

Природата по най-естествен начин започна да превзема урбанизираните от човека територии, когато той не ги използва. Демонстрация на това явление направиха днес гларус и врана, които проведоха люта няколкоминутна схватка по иначе традиционно една от най-натоварените от автомобили пътни артерии- ул. „Гладстон”. Под тепето ви представя нестандартен фотопоглед към спокойните заради извънредните мерки за сигурност пловдивски булеварди. Гледката бе като епизод на Animal Planet, но не в дивата природа, а в самото сърце на града.

Необезпокоявани от натрапници на четири гуми, двете птици се сбориха за умряла гугутка. По време на схватката им преминаха не повече от 3-4 леки коли, което дори не направи впечатление на пернатите. Гледка привлече вниманието на неколцина пешеходци, които гледаха случващото се сякаш епизод на световния телевизионен канал за дивата природа.

В крайна сметка очаквано гларусът надделя категорично. А щом се приближиха малко повече автомобили грабна плячката си и отлетя с досада над тях в посока новата галерия на Гладстон.

 

 

 

Споделете ни във:

2 коментара за “Animal Planet в сърцето на Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

  1. Не е гугутка а гълъб.
    И не го яде защо е умрял, а гларусът го е убил за да го изяде.

    Гларусите ловуват гълъби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.