АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Ад: Час – час и половина от Брезовско шосе до центъра

Проблемът ескалира, хиляди работещи в зоната късат нерви и губят време

ОП „ОКТ“: Има нов обходен маршрут 

Пътуването от Търговиите на Брезовско шосе до централната градска част на Пловдив е затруднено откакто стартира ремонтът му в началото на март. От тогава срокът за приключването на реконструкцията на отсечката бе удължаван неколкократно.

Проблеми при изкопните дейности на „Брезовско шосе“

От снощи обаче този маршрут е истински ад, пишат десетки хора на редакционната ни поща.

„Аз, като един точен и изпълнителен данъкоплатец, питам: Защо като затвориха вчера ул. ,,Брезовско шосе“ не измислиха нещо, с което да улеснят трафика?“ – задава въпрос от името на хилядите работещи в зоната София Димова.

„Просто затварят и не ги интересува какво се случва с всички хора които работят в този район. Снощи съм чакала 1 час и 30 минути в задръстване, като разстоянието обикновено се изминава са 3 минути …

Някой ще направи ли нещо по въпроса или докато трае ремонта всяка сутрин и вечер ще си късаме нервите и ще си губим времето?“ – искат да разберат гражданите.

В друго писмо до Под тепето, бизнесмен с база в района коментира, че очевадно никакви срокове по т.нар. „Воден цикъл“ не се спазват, ремонтите се възлагат на фирми, които нямат опит или капацитет за извършването им. Навсякъде, където се работи, възникват сериозни проблеми за здравето и спокойствието на гражданите, бизнесът губи клиенти, нерви и пари, хората са категорични, че положението е нетърпимо.

Репортер на медията ни се свърза с Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ с питане имали нова затворена отсечка и нов обходен маршрут. След проверка от там отговориха следното:

„Фирмата, която извършва строителто-ремонтните дейности има съгласуван нов обходен маршрут. Той е обозначен с необходимата пътна сигнализация, като минава през уличка в търговиите. Според ОКТ проблемът се явявал само в час пик и от тази вечер там ще има дежурни пътни полицаи, които да подпомагат трафика.

Прочетен между редовете този отговор казва също – забравихме да ви информираме.

Очакваме от ОП „ОКТ“ да изпратят информация за новия обход.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина