Проблеми при изкопните дейности на „Брезовско шосе“

Градът Новини

Поредна проверка на дейностите по улица „Брезовско шосе“ направи заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев. Ремонтът на улицата е по „Интегриран проект за водите на град Пловдив – Етап 1“ – позиция 3 и трябва да завърши до април 2023 година.

Заместник-кметът провери на място трудностите, с които се срещат изпълнителите на ремонтните работи.

Това е уникален проект, досега не са полагани тръбопровод и канализация на такава дълбочина. Проблемите идват от по-трудното укрепване на земната маса при 10 метра дълбочина, защото почвата се свлича и заклинва подпорните кофражни платна, които се поставят на изкопа. Без тях е невъзможно да се полагат тръбите.

 

В същото време в този участък не може да работи повече от една машина и строителите напредват изключително внимателно и бавно“, коментира след инспекцията Пламен Райчев.

Той получи уверението на техническия ръководител на обекта, че веднага след като бъде преодолян най-дълбокия участък, където багера копае на 10 метра дълбочина, от фирмата изпълнител ще насочат още техника.

„Разбирам недоволството от затрудненията, които гражданите и бизнеса изпитват и още веднъж се извиняваме за причиненото неудобство. Става въпрос за оставащи около 50-60 метра, след което ще преминем най-високата точка от трасето. В по-плитките участъци от фирмата гарантираха, че ще съсредоточат допълнително техника и ще наваксат изоставането от графика“, допълни заместник кметът.

Източник: Пресцентър на Община Пловдив

Споделете ни във:

2 thoughts on “Проблеми при изкопните дейности на „Брезовско шосе“

  1. Много ми е любопитно-освен : „извинения ,разбиране на неудобствата за гражданите и бизнеса“може ли г-н Райчев да предложи нещо смислено-например:-да бъдат върнати в бюджета на ОБЩИНА ПЛОВДИВ сумите ,предвидени за възнаграждение по управление на „уникалния“проект „воден цикъл“.АКО СА ВЕРНИ публикуваните в сайта на общината данни около 920 000 лева,без ДДС.Очевадно е че никакви срокове по „ВОДНИЯ ЦИКЪЛ „не се спазват,ремонтите се възлагат на фирми,които нямат опит или капацитет за извършването им,навсякъде,където се работи, възникват сериозни проблеми за здравето и спокойствието на гражданите,бизнеса губи клиенти ,нерви и пари ….За качество на извършените ремонти-ееех,мечтиии.Но важното е ,че г-н Райчев инспектира….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.