АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

83- годишната Велика Димитрова: Война ще направим, но парка няма да дадем

Протестиращите от район Северен се срещнаха с кмета Тотев в Об С (ВИДЕО)

Той ги покани в Общината да видят цялата документация за терена и каза, че стартира диалог

 Иво Дернев

След изслушването в залата на  Общински съвет днес протестиращите от Кършияка се срещнаха с кмета Иван Тотев в кулоарите на сградата, почти случайно.

Припомняме, че над 1000 души, жители на район „Северен“, от няколко дни протестират против унищожаването на единствения парк в квартала им зад хотел „Санкт Петербург“. Часто от тях дойдоха с националния флаг и плакати „Искаме си парка“ на днешната сесия на Общински съвет – Пловдив. Исканията им представи председателя на ИК Асен Костов.

Когато протестиращите тръгнаха да напускат заседанието, кметът Иван Тотев дойде в Общинския съвет и бе посрещнат от тях в кулоарите. Той им каза, че „това е стара история“. Тотев потвърди, че на частния терен, ако някой реши да си сложи ограда, то това ще бъде напълно законно.

Вижте какво още си казаха недоволните граждани и кмета в следващото видео.

Тепърва администрацията ще търси разговор със собственика на имота и ще влиза в диалогичен режим, стана ясно от разговора.

Местният парламент пък ще разгледа темата за купуването на терена от Общината.  В края на 2017-а той е бил спазарен между Гергови и новия собственик за около 1 млн. лева, толкова ще предложи и местната администрация, поясни градоначалникът.

Идеята на протестиращите обаче е по-далновидна и те отново я изложиха пред Тотев.

„След като се смени статутът на терена и той стане за зелени площи, тогава цената рязко пада и тогава може да се купи на по-ниска цена. Искаме да ни съдействате това да стане“, обявиха хората.

Тотев ги покани в Общината да видят цялата документация и да продължат комуникацията в  дух на диалог.

Война ще направим, но парка няма да дадем, отсече 83- годишната Велика Димитрова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина