АктуалноКриминалеНовиниРазследванеТемида

80-годишният Благой е арестуван за убийството в Първомай – ВИДЕО

Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив се извършва разследване за умишлено убийство на 53-годишен мъж в гр. Първомай, обл. Пловдив, което е престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, съобщиха от Обвинението.

Както Под тепето ви съобщи по-рано Бруталното убийство разтърси Първомай днес по обяд. От Прокуратурата и полицията в нарочен брифинг обявиха, че около 12 часа на тел. 112 е получено съобщение за извършено убийство в землището на града.

Установено е, че 53-годишен мъж е бил прострелян два пъти с ловна пушка в областта на главата и на гърдите, в резултата на което е починал от раните си. Убитият е Димитър Иванов – земеделски производител и арендатор на земи. Убийството е станало на полето.

Малко по-късно Убиецът сам се предал извършителят – 80-годишен мъж, се е явил лично в РУ на МВР – Първомай, където е предал оръжието, с което е извършил престъплението, и е бил задържан. По информация на съграждани на двамата, извършителят се казва Благой Цветилов.

Той е задържан с прокурорска заповед за 72 часа, очаква се в понеделник прокуратурата да повдигне срещу него обвинение за умишлено убийство.

На първоначалните действия по разследването на тежкото криминално престъпление присъства Ваня Христева, окръжен прокурор на гр. Пловдив, която даде подробности по случая на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР – Пловдив. В него участва и Васил Костадинов, зам.-директор на ОД на МВР – Пловдив.  

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. ПОДЛА ЛЪЖА Е НЕПОСРЕДСТВЕНО ПОД ЗАГЛАВИЕТО КОЕТО ЧЕТЕМ, ЧЕ ЧАСЪТ БИЛ…

    17: 45

    КОЕТО ГО ГЛЕДАМЕ ОЩЕ ОТ ИКИНДИЯ!

    ТОВА СИ Е ПОДСЪДНО, НЯКОЙ ПЕНСИОНЕР МОЖЕ ДА СЕ ПОДВЕДЕ И ДА СБЪРКА ХАПЧЕТО!

    (ОМАЗАХА ГО ТОЯ САЙТ НАВРЪХ ДЕВЕТО-СЕПТЕМВРИЙСКИЯ ПРАЗНИК!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина