АктуалноКриминалеНовиниРазследване

Убиецът от Първомай сам се предал

Около 12 часа на обяд днес в Районно управление на полицията в гр. Първомай се явил 80-годишен мъж с оръжие и заявил, че е застрелял човек. Преди това човекът се обадил по телефона да подаде сигнал за убийство. Това заяви зам.-директорът на ОД на МВР – Пловдив комисар Васил Костадинов на извънреден брифинг по повод Брутално убийство в Първомай. Така полицията разбрала за извършеното престъпление, стана ясно от изявлението му.

Убитият фермер е на 53-години, поясни ком. Костадинов и допълни, че оръжието, с което е простреляна жертвата, било законно притежавано.

Жертвата е Димитър Иванов – арендатор на земи.

Двамата имали спор, в основата на който са стоели неуредени имуществени отношения“, каза в отговор на журналистически въпрос окръжен прокурор Ваня Христова. 

Според разследващите мъжете имат чисто съдебно минало и не са криминално проявени.

Jекат процесуално-следствени действия. Извършват се претърсвания и изземвания. В момента извършителят е задържан за срок от 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесене в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Вижте подробности във видеото от брифинга, който ви предадохме на живо в страницата на Под тепето в социалната мрежа Facebook.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина