АктуалноГрадътКриминалеНовини

23-годишен се обадил за бомба в Строителния техникум от телефонна кабина

Районна прокуратура привлече като обвиняем 23-годишният Б.Т. за това, че на 30 март, чрез обаждане на тел. 112 е предал невярно повикване за тревога, а именно, че в Професионална гимназия  по транспорт и строителни технологии „Гоце Делчев“ е поставено взривно устройство, като от деянието са настъпили значителни вредни последици.

Установено е, че на 30 март Б.Т. от улична телефонна кабина е подал фалшив сигнал за поставена бомба в ПГТСТ „Гоце Делчев“ в Пловдив. Незабавно е бил изпратен автопатрул на полицията, който е запазил местопроизшествието.  Учениците, учителите и персоналът в училището са били евакуирани. При извършената проверка взривно устройство в сградата не е било открито.

Обвиняемият Б.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават.

Същевременно под надзора на Районна прокуратура – Пловдив е образувано досъдебно производство по чл. 326 от Наказателния кодекс – за бомбени заплахи, отправени към училища в Пловдив и в други градове на страната.

Установено е, че две деца – момчета на 15 г., ученици в 9 клас в училище в Пловдив, на 27 март и на 31 март, са изпратили писма по електронната поща до официалните мейли на ГДБОП., София, както и до две медии – информационен сайт и телевизия. В тези съобщения те написали, че в различни училища в Пловдив и в други градове на страната предстои да бъдат поставени взривни устройства.  Писмата са изпратени от електронна поща, регистрирана при доставчик на електронни съобщителни услуги  извън територията на България.  

Към момента се извършват активни действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Не е установена връзка между двата случая. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина