АктуалноГрадътКриминалеМненияНовини

Трима младежи са задържани в Пловдив за бомбените заплахи в училищата

Двама тийнейджъри и един пълнолетен младеж са задържани в Пловдив за бомбените заплахи в българските училища. 15-годишни ученици са хванати от полицията за изпращането на фалшиви злонамерени имейли. В Шесто Районно управление на МВР е арестуван  и трети –  пълнолетен и криминално проявен, който също е изпратил бомбена заплаха към пловдивско училище. 

Информацията дойде от главния секретар на МВР Петър Тодоров. Той уточни, че след понеделник и вторник, когато е установена хакерска атака извън страната, у нас тя е увлякла последователи. „Те са подали от сряда до петък множество сигнали със заплашително съдържание. Тримата са по- скоро подражатели“, каза главният секретар. 

Задържаните в Пловдив младежи са обяснили пред разследващите, че са искали да регистрират група с много последователи и така да направят пари.

Срещу задържаните общо осем души в цялата страна са образувани досъдебни производства, като ще им се търси наказателна отговорност за неверни съобщения. Законът предвижда до пет години лишаване от свобода и глоба от 5 до 15 хиляди лева. 

Над 1000 са подадените сигнали за купуване на гласове като 600 са оперативни, а  над 400 са от явни източници. Над 100 са задържани от началото на кампанията за търговия с вот, а образуваните досъдебни производства са 120, каза главен комисар Тодоров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина