АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

2019-а – Годината на Прасето

За двете прасета с чувство за хумор и стратегия  

Таня Грозданова

Всеки от близките, приятелите и колегите ми знае, че съм зависима от месо. Знаят го дори близките, приятелите и колегите ми, които са вегани и вегетарианци, и се уважаваме. Въпрос на избор. Освен това всички гореизброени са наясно и с широкото ми чувство за хумор, което е обратно пропорционално на ръста ми. На ясно са и че дълбоко уважавам хората, които притежават това чувсто.

Точно за това, и заради заложения в проекта на Община Пловдив 24-часов срок за дебат, както и поради факта, че общественото мнение ме лиши от възможността да се насладя на този културно-кулинарен пърформанс, продължавам темата за двете прасета.

 

Попитали вeднъж cвинятa:

– Kaĸвa e твoятa мeчтa?

– Бyнищa дa oceят paвнинaтa! Дa ce пpeвъpнe в ĸoчинa cвeтa!

Cвинятa щe пoзнaeш пo мeчтaтa… / Из басня на Лафонтен/

 

Разфасоването на прасета пред общината, обявено от кмета на града като „опазване на българските традиции“, разбуни духовете в бъдещата Културна столица на Европа.

Втори ден анализите за смисъла на казаното от кмета заливат информационния поток, дори и на национално ниво. Ако ще да е PR- ход, който да обърне прожекторите към Пловдив, подържайки тонуса за предстоящото откриване на Култураната столица – получи му се на кмета. Не ще и дума!

Дали обаче идеята не крие далеч по-дълбок смисъл…

През следващата 2019г. навлизаме в Годината на Прасето. Според китайския зодиак, годината на Земния глиган /разбирай Прасето!!!/ ще е изпълнена с късмет! Годината на прасето ще е пълна с радост, приятелство и любов за всички зодии. Тъй де, нали сме ЗАЕДНО.

Освен радостните моменти ще предстоят и различни изпитания през тази година. А за един кмет това са изборите. Той трябва да даде всичко от себе си, за да се справи, както го прави, вече два мандата.

Прословутото чувство за хумор или премислен стратегически ход от страна на кмета?!

Всеки сам ще намери отговора, който търси.

Дерзай, пловдивчанино, по мечтите ще ги познаеш!

 

*П.П. Иначе за менюто с „кулинарни предизвикателства“ на Пловдив през 2018-а има още какво да се каже, не е само свинското… Имаше и кекс.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина