АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

В старческия дом разбраха от Под тепето, че ще имат прасета за Коледа

Възрастните хора ще се зарадват, смята директорът на Дома за стари хора  

Коледните тържества в  “Св. Василий Велики” започват от утре

Таня Грозданова

Скарата със свинско, лютеница, боб и кисели краставички е пренасочена от площад „Стефан Стамболов“ към Коматевско шосе. Така тази сутрин заместник-кметът с ресор култура Александър Държиков  замаза положението с разфасоването на прасета под елхата, обявявайки празничната програма за Коледно-Новогодишните тържества в Пловдив.

След като градоначалникът Иван Тотев взриви социалния мир в държавата с поканата към местния парламент  за присъствие на „Един ритуал, който има за цел спазване на българската традиции“, днес самият той и екипът му от заместници успокояват градския електорат, че няма да има селски изпълнения, като поднасят различни версии.

Ути и скарата му обаче така или иначе ще дойдат в Пловдив, след като очевидно вече са договорени за коледните празници. Кулинарното шоу на Бъчваров ще се състои в Старческия дом на Коматевско шосе, обяви Александър Държиков. В двора му Ути ще сготви безплатно за публиката, ще има лютеница, кисели краставички, боб, вино и бира. Всичко онова, което кметът и пресслужбата на общината анонсираха вчера за площада.

Репортер на Под тепето се свърза с директора на Дома за стари хора “Св. Василий Велики” на Коматевско шосе, за да провери как стоят нещата.

Така ли, няма ли да е на площада, учудено реагира Нина Христова – директор на Дома. В крайна сметка стана ясно, че тя, екипът и обитателите на социалното заведение разбраха от медията ни за евентуалното угощение по празниците и се зарадваха, разбира се.

Коледните тържества в  “Св. Василий Велики” започват от утре, когато в 17 часа ансамбъл Тракия ще изнесе концерт в Дома.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина