АктуалноВластЗдравеНовиниПУЛС

Училището стартира присъствено

Когато страната стигне до тъмночервената зона, тогава ще бъдат затворени и училищата, категоричен е д-р Кацаров

Служебният здравен министър отново призова всички да се ваксинират срещу коронавирусната инфекция

Учебният процес в цялата страна ще започне присъствено. Това съобщи министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров на брифинг днес.

Децата не са длъжни да плащат цената на това, че ние възрастните не направихме така, че да се ваксинираме. Считаме, че в тази ситуация учебният процес може да започне присъствено.

По думите на здравния министър, когато страната стигне до тъмночервената зона, тогава ще бъдат затворени и училищата.

Здравният министър обяви нови противоепидемични мерки. Те влизат в сила от 7 септември.

Преди да вземем решението за въвеждането на нови мерки, обсъждахме възможните решения и анализирахме всички опции за управление на кризата. Поискахме становища от браншови и съсловни организации и получихме около 40 такива, поясни Стойчо Кацаров.

Няма място за паника в момента, ситуацията е сериозна, но не е толкова извън контрола ни. Ниският процент на ваксинация у нас ни принуждава да наложим тези мерки.

Прилагаме тези мерки с голямо нежелание, но сме принудени от ситуацията. Обръщаме се към всички сънародници с молба да спазват тези мерки. От това зависи колко дълго ще бъдат прилагани те. Заповедта ще влезе в сила от 7 септември и ще е за срок от 2 месеца. Тя може да бъде отменена по-рано, ако епидемиологичната ситуация позволи това. Ние няма да допуснем претоварване на здравната система и няма да се поколебаем да наложим и най-тежките мерки„, уточни Кацаров.

Служебният здравен министър отново призова всички да се ваксинират срещу коронавирусната инфекция.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Да и е желателно шибаните мерки да не се налагат върху децата нито пък да ги затварят ние не сме прости като западняците да вярват на всичко квото им кажат по тъпите тв.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина