Радомир Чолаков: Без ГЕРБ не може да бъде съставено правителство

Власт Гласове Избори 2021 Новини

„Колегите се наиграха, видя се, че не могат да направят правителство и сега ще ходим на избори. Проблемът на последните два парламента е, че не може да бъде съставено правителство без ГЕРБ”. Това заяви тази сутрин пред Нова телевизия пловдивският народен представител от ГЕРБ и председател на Парламентарната комисия по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите Радомир Чолаков.

„Вие имате една антисистемна партия ИТН, която е влязла в Народното събрание с декларираната си мисия да взриви политическата система. И аз не можах да разбера защо на нашите колеги от т.н. протестни  партии и от БСП им трябваха 6 месеца, за да разберат, че не могат да преговарят с ИТН, защото не е влязла тук, за да преговаря за правителство, а с една  друга цел, която може би по някакъв начин в момента те е изпълняват”, каза още той.

По думите на Радомир Чолаков в момента наблюдаваме агонията на политческата система и агонията на така наречените протестни партии и на БСП, които били отровени от мисълта, че не бива да се работи с ГЕРБ. „ГЕРБ не е токсична партия. Те бяха отровени от тази мисъл и за съжаление сме на този хал, на който сме сега”, допълни той.

Относно актуализацията на бюджета той изрази притеснение, че зад анонса за актуализация на пенсиите се крият едни милиард и 200 милиона лева, които е неясно къде ще отидат.

„ГЕРБ е отговорна партия и ние винаги сме искали тези въпроси да се решат особено с актуализацията на пенсиите. Ние дадохме предложения, които в тяхната система удовлетворяват социалните желания и същевременно запазват финансовата стабилност на държавата. Ако някой иска наистина да подходи отговорно към държавата, трябва да погледне предложенията, които ние внесохме вчера”, заяви пловдивският депутат от ГЕРБ.

„Имам лошото чувство, че в момента БСП вкарва актуализация на бюджета, обещава, че ще подкрепи съдебната реформа и в момента, в който бюджетът бъде актуализиран и онези милиард и 200 милиона заминат ще бъде дръпнато килимчето и парламентът ще бъде разпуснат”, каза в заключение Радомир Чолаков.

Споделете ни във:

1 thought on “Радомир Чолаков: Без ГЕРБ не може да бъде съставено правителство

  1. Ей плашок , зет ти Областен Управител бивш старши офицер ор Държавна Сигурност назбамен от от президента ти гербаджия обърках се вече

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.