Актуално

102 сигнала за бомби в български училища – ВИДЕО

Общо 102 злонамерени сигнали за взривни устройства в български училища са получени в последните два дни в няколко области в страната. Пловдивска област не е сред тях. Това разкри главният секретар на МВР гл. ком. Петър Тодоров при днешното си посещение в Пловдив, където връчи Нови пистолети за пловдивските полицаи.

По думите му е отделен огромен разследващ ресурс за разкриване на серията от фалшиви бомбени заплахи, като службите са все по-близо до разкриване на източника им и подбудите на извършителя.

Подробности вижте в следващото видео.

„Всички заплахи се получават от имейл адрес, базиран в чужбина. Все още не е ясно какви точно са мотивите за зловредната атака.

Главният секретар подчерта изрично, че изборния процес няма да бъде затруднен, тъй като МВР е създало специфична организация, вследствие на атаките.

Той съобщи още, че службите са отреагирали на над 400 сигнала за изборни престъпления в цялата страна. По думите му, има извършени множество проверки за разкриването им.

Междувременно стана ясно, че тече Акция срещу купуването на гласове в Столипиново.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина