АктуалноБългарияЖивотЗабавлениеМоят стилНовини

Черния петък – Как да пазаруваме интелигентно?

Черният петък почти дойде, затова от Под тепето ще ви предостваим серия от публикации как да не се удавите в морето от отстъпки, как да разпознаете фалшивите от истинските, как да пазарувате интелигентно и т.н.

През последните години този ден на трескаво пазаруване отдавна не се ограничава в рамките на 24 часа, а се превръща в цял шопинг сезон. Сделките и рекламите стартираха отдавна и всички се чувстваме буквално залети от намаления отвсякъде. Това е причината да ви споделим първо, подготвени от  Mall Plovdiv специално за вас, част от най-добрите тайни съвети за интелигентно пазаруване. Те ще ви преведат през лабиринта от всевъзможни отстъпки, за да може да извлечете максимума от сезона на пазаруването и да не останете съвсем на червено.

Регистрирай се за имейли

Действай рационално тази година и предварително реши от кои магазини ще пазаруваш. Направи си първоначално онлайн проучване, посети всеки уебсайт или Facebook страница и се регистрирай за електронни бюлетини. Важно е да направиш това поне две седмици преди Черния петък. Може да отнеме време преди имейлите да започнат да се генерират, а и така ще е сигурно, че имаш достатъчно дни, в които да получаваш предстоящите изгодни цени.

Приоритизирай списъка си за пазаруване

Когато правиш списъка си с предпочитани артикули, които трябва да закупиш на всяка цена, първо ги изброй по магазини и след това по важност. Това ще постави артикулите с гриф  „задължително“ в горната част, за да можеш първо да се съсредоточиш върху тях, докато посещаваш всеки магазин. Когато вече си на място, насочи се първо към отдела с желаната стока, а след това спокойно си направи разходката за лов на други оферти.

Пазарувай с приятел

Не само, че е по-забавно да пазаруваш с някого, когото обичащ, но това може да бъде и  полезно! Представи си, че си набелязал толкова много задължителни неща, че сам нямаш време да обиколиш всички секции. Ето тук на помощ винаги идва приятел, с когото да разделиш покупките. А и второ мнение винаги е силно желано, особено когато се двоумиш за някоя покупка.

Остави у дома децата и всеки, който може да те разсее

Ако пазаруваш на място, това е много важен съвет. Въпреки че децата  може да искат да дойдат с теб, всички ще са доволни, че са си останали вкъщи. Разбира се, в големите търговски центрове, както и в Mall Plovdiv, винаги има вариант да оставиш малчуганите в детския кът.  Така ще е сигурно, че няма да си разберат коледния подарък предварително!

Пазарувай за други празници или събития

Направи списък на събитията, които предстоят през следващата година. Например, ако знаеш за предстояща сватба или рожден ден, сега е идеалният момент да потърсиш страхотен подарък на отлична цена. Добра идея е и да вземеш няколко малки играчки или артикули, които да прибереш, в случай че изскочи някой повод. Със сигурност ще оцениш, че не трябва да търсиш каквото и да е в последната минута.

Излез рано

Това може да означава по-малко сън, но колкото по-рано стигнеш до магазина, толкова по-вероятно е да намериш предметите, които искаш. Планирай да се събудиш рано (или да останеш до много късно), защото това е и начин да се избегнат тълпите от хора по обектите.

Следвай бюджета си и използвай пари в брой

Преди да направиш списък, изчисли бюджета си. След като това е определено, вземи пари в брой. Остави кредитните карти у дома и действай със сумата, която си предвидила предварително. Това може да е много трудно и винаги ще изникне нещо импулсивно (отдели сума и за това), но не е нужно да се връщаш след това. Дори и когато става въпрос за модни покупки, първо прегледай наличното в гардероба и отново действай със списък.

Използвай намаленията за закупуване на нещо качествено

По-добрите цени винаги са повод, за да заложиш на нещо качествено, което извън намаления не влиза в бюджета ти. Това важи за всички сектори от търговията: техника, мода, аксесоари и др.

Тази година от Mall Plovdiv отново ще те изненадаме със специална акция. „Кутията на Черния петък” ще събира на този ден всички касови бележки на стойност поне 50 лв. А стимулите за участие са ваучери за пазаруване и различни предметни награди. Най-хубавата част е, че все още е активна и кампанията „Кажи „ало” на Черния петък”, където 10 късметлии ще спечелят най-новото попълнение в редиците на Apple. Касовите бележки от този ден ще могат да участват и в двете акции, в съответствие с условията.

Готов ли си за истински шопинг маратон?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина